19 april 2022

Genieten met de hoofdletter G
De vijfde editie van de Week van de Vitaliteit (3-10 april) was er een met prachtige momenten. Tijdens deze week brengen we een groot aantal projecten samen in één week en worden er tal van activiteiten georganiseerd. De week stimuleert een vitale Regio Zwolle met als doel om gezond eten, bewegen en verbinding tussen mensen en organisaties te stimuleren. Vanuit PEC Zwolle United, de maatschappelijke pijler van Regio Zwolle United, een terugblik. Er is in die week heel veel georganiseerd en wij zetten met dit weekverslag de maatschappelijke activiteiten in ‘the spotlight’.

Zaterdag: Hotel PEC
Eigenlijk begon de Week van de Vitaliteit al op zaterdag 2 april. Aan het eind van de middag ontvingen we in de lounge van Lumen Hotel de 11-jarige Fynn met zijn moeder Petra. En vader en zoon Henk en Jeroen Joop, al bijna 20 jaar als vrijwilligers actief bij de thuiswedstrijden van PEC Zwolle. In samenwerking met Lumen Hotel & Events werden beide duo’s verrast met een Hotel PEC arrangement. Dit verwenarrangement is bedoeld voor mensen die wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken of wel eens in het zonnetje mogen worden gezet. 

Na een rondleiding door het MAC3PARK stadion konden ze aanschuiven voor een heerlijk diner in het Bluefinger Restaurant. Na de overnachting in een luxe hotelkamer werd er genoten van een uitgebreid ontbijtbuffet en natuurlijk met spanning uitgekeken naar de wedstrijd PEC Zwolle tegen Go Ahead Eagles. Voor het bijwonen van de IJsselderby waren ze te gast in de Goede Doelen skybox. Ondanks de 0-1 uitslag werd er na afloop nog even gezellig een drankje gedaan en had Fynn een leuke Meet & Greet met Eliano Reijnders, waarbij hij een gesigneerde bal ontving. De vier Hotel PEC gasten spraken hun dankbaarheid uit en hadden het reuze naar de zin gehad. 

Zondag: PEC Zwolle – Go Ahead Eagles
Voorafgaand aan de beladen wedstrijd vond de partnerbijeenkomst van Regio Zwolle United plaats. In een kort voorprogramma kregen onze partners een update over de ‘3e helft’, een nieuwe ruimte in het stadion, werd de vijfde editie van de Week van de Vitaliteit toegelicht en vertelde Jelmer Bosscher van de Isala Kinderraad over de realisatie van de PEC Zwolle kinderkamer op de kinderafdeling van Isala. 

Verder was ons Regio Zwolle United vak op de Zuid-tribune goed gevuld met ruim 100 bezoekers in samenwerking met Stichting Hart voor Zwolle, ZwolleDoet!, Stichting Present Zwolle, Stichting Empower en Talentstad. En hebben we nog een aantal speciale wensen kunnen invullen. 

Dinsdag: Vegro OldStars walking football toernooi
Eindelijk kon het balletje weer rollen voor de OldStars. Na twee jaar zonder een toernooi te hebben gespeeld, stonden de 60-plussers te popelen om het veld op te gaan. Bijna 100 OldStars uit Zwolle en de regio namen deel aan het Vegro OldStars walking football toernooi. Er werd fanatiek gestreden door de tien teams en in de finale tussen HSV (nee, niet uit Hamburg) en Vitesse ’63 uit Koekange, sleepte HSV de felbegeerde titel in de wacht. Mooi om te zien dat er tussen de verschillende teams wordt samengewerkt. Zo bestond het team HSV uit spelers van VV Hoogeveen, VV Steenwijk en Vitesse ’63. Niet onvermeld mag blijven dat er ook deelname was van een vrouwenteam. En de dames van Z.A.C. stonden absoluut hun mannetje! 

Tussen de wedstrijden door was er volop ruimte om gezellig met elkaar bij te praten. Een sociaal aspect wat bij OldStars walking football zeker niet mag ontbreken. Bovendien konden alle deelnemers genieten van een gezamenlijke lunch. Ook was Vegro, bekend van de hulpmiddelen en een van de partners van PEC Zwolle United, aanwezig om nog wat extra vermaak te bieden aan de deelnemers. Er was namelijk een parcours uitgezet om af te leggen met een scootmobiel. Een leuke twist, maar wel met een serieuze ondertoon. Medewerkers van Vegro waren aanwezig om uitleg te geven, ook over andere (medische) hulpmiddelen. Ondanks dat een aantal waaghalzen zich Max Verstappen waande, bleven ongelukken ons bespaard. 

Na de prijsuitreiking bleef het nog lang gezellig in het clubhuis van Sportcampus de Pelikaan. Als extraatje ontvingen alle deelnemers bij vertrek nog een leuk boek over de historie van PEC Zwolle, beschikbaar gesteld door www.pecman.nl. 

Woensdag: De boer op met Rabobank
Weten waar je eten vandaan komt zorgt voor waardering van ons voedsel. En helpt bij de bewustwording en het maken van gezonde(re) keuzes. Daarom gingen de kinderen van het project Playing for Success, op uitnodiging van maatschappelijk partner Rabobank, een middag 'de boer op' bij agrarisch leerwerkbedrijf en zorgboerderij De Huppe. Na aankomst met de bus van Gebo Tours, het leek wel een schoolreisje, kregen de kinderen eerst een rondleiding langs de pluk- en groentetuinen. Daarna mochten ze zelf aan de slag met het maken van zaadbollen met bloemzaden. Deze bollen mochten ze mee naar huis nemen om in de tuin te planten; de bloemen die er dan straks uitkomen zijn extra gewild bij bijen. Zo zorgen we met z’n allen voor het behoud van de bijenvolken en meer bestuiving van gewassen. 

Na een korte pauze kon er heerlijk geknuffeld worden met de pasgeboren lammetjes en alle andere dieren op De Huppe, zoals paarden, kippen en konijnen. Ze konden er geen genoeg van krijgen en het kostte moeite om ze de bus weer in te krijgen. Op de vraag aan de kinderen of ze het leuk vonden, klonk een volmondig: ‘Nee, het was superleuk!’ 

Woensdag: PEC kicks ASS
Later op de middag brachten PEC Zwolle spelers Eliano Reijnders en Rav van den Berg een bezoek aan de wekelijkse training van PEC kicks ASS. Dit is een voetbaltraining voor kinderen met autisme. En het bezoek van een paar PEC Zwolle-spelers is dan best heel spannend. De trainers van Stichting Empower hadden de kinderen echter goed voorbereid. 

Rav kon door een enkelblessure niet zelf mee voetballen en werd tot coach gebombardeerd. Eliano kon daarentegen lekker meedoen en dat vonden de kinderen natuurlijk helemaal geweldig. Bij het partijtje doen wilde iedereen bij hem in het team. Eliano werd zelfs door enkele jongens uitgedaagd en moest flink aan de bak om een panna te voorkomen. 

Na afloop van de training was er volop tijd voor foto’s en handtekeningen. En dit bleef niet beperkt tot de handtekeningenkaart; heel was shirtjes, voetbalschoenen, keepershandschoenen zijn inmiddels getooid met handtekeningen van Rav en Eliano. 

Donderdag: Training WRZV de Boog
Onder de noemer ‘Niemand buiten spel’ wordt er bij WRZV De Boog al meer dan 30 jaar voetbal gespeeld voor mensen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking. En wat is er dan leuker als PEC Zwolle op bezoek komt om een balletje mee te trappen op de wekelijkse training. Drie speelsters van PEC Zwolle en mascotte Zwolfje brachten donderdagavond een speciaal bezoek aan de groep. Zoals altijd leverde dit weer mooie ontmoetingen en een sportief maar fanatiek potje voetbal op. En een dilemma. Met wie ga ik nou op de foto? Met Celien, Leonie of Katie? Of met Zwolfje? Ach geen probleem, gewoon gezellig met iedereen. 

Als uitsmijter werden aan het eind van de training, onder toeziend oog van notaris Zwolfje, door loting vijf spelers geselecteerd om in de rust van de wedstrijd van PEC Zwolle - AZ penalty’s te gaan schieten. Aissam, Wesmond, Gersinjo, Andrew en Ilhan mochten zich op gaan maken voor dit speciale moment. Je moet het maar durven voor een volle Noord-tribune! 

Zondag: Feestje bouwen met Brownies&downieS
Rondom PEC Zwolle - AZ was het ouderwets gezellig in de Goede Doelen Box. Onze bijzondere gasten van Brownies&downieS Zwolle en de G-voetballers van WRZV De Boog zorgden samen met mascotte Zwolfje vooraf voor een opperbeste stemming. Met een bezoek van spelers Dean Huiberts en Sam Kersten werd de spanning verder opgevoerd. Getooid met een mooie PEC Zwolle-cap, voorzien van handtekeningen door Dean en Sam, waren ze helemaal klaar voor de wedstrijd. Het vertrouwen op een overwinning bleek ondanks de 0-0 ruststand nog steeds groot. Of kwam dit mede door het goede voorbeeld van onze G-voetballers? 

Scoren tijdens een wedstrijd van PEC Zwolle is voor velen een droom. Met de support van bijna 13.000 supporters en het clublied van WRZV De Boog, betraden de vijf G-voetballers het veld. Vier van de vijf penalty’s werden feilloos raak geschoten; eentje belandde keihard op de lat. Een ereronde met luid applaus vanaf de tribunes volgde; ook door de supporters van AZ werden de jongens toegejuicht. Fantastisch! Vanzelfsprekend werden ze ook met applaus ontvangen bij terugkomst in de Goede Doelen Box. De overwinning op AZ maakte het feestje helemaal compleet. Mede dankzij Univé, maatschappelijk partner van de skybox, heeft iedereen kunnen genieten van een onvergetelijk voetbaluitje en een prachtige afsluiting van de Week van de Vitaliteit. 

Door slechte weersomstandigheden konden een aantal buitenactiviteiten niet doorgaan. De clinics bij Buurtsportclub Holtenbroek en de twee editie Vegro OldStars fietstocht staan nu geprogrammeerd op respectievelijk dinsdag 26 april en vrijdag 20 mei.

Reacties

Reacties aan het laden...
Terug naar overzicht

Meer