27 april 2022

Sporten, buiten spelen of gewoon lekker bewegen is goed voor iedereen. Zowel als het gaat over fysieke en mentale gezondheid als voor sociale contacten. Sporten bij een vereniging voldoet aan al deze factoren, maar hierbij aansluiting vinden is niet voor iedereen even gemakkelijk.

Buurtsportclub
Veel kinderen vinden het moeilijk om zich aan te sluiten bij een sportvereniging. De eigen wijk verlaten om te sporten vinden ze lastig. Soms is de sociale drempel te hoog of is het betalen van contributie financieel niet haalbaar.

Daarom is SportService Zwolle gestart met de Buurtsportclub; wekelijks sporten in je eigen wijk en waar nodig met financiële ondersteuning van het Jeugdfonds Sport. Bij de Buurtsportclub kunnen kinderen ontdekken welke sport zij leuk vinden.

Topsporters doen mee
De voorbeeldfunctie van topsporters op kinderen is groot. Daarom gingen dinsdag de PEC Zwolle-spelers Elikia Mbinga en Gabi Caschil, samen met topsporters van Landstede Hammers en Djopzz Regio Zwolle Volleybal, langs in de wijk Holtenbroek. Voor de ‘wow-factor’ en met als doel om de kinderen te stimuleren om te gaan of te blijven sporten.

Op sportveldje Bachlaan verzamelden bijna 40 kinderen zich voor een clinic voetbal, basketbal en volleybal onder leiding van SportService Zwolle. Ook de PEC Zwolle Truck van partner Roscom stond strak aan het veldje geparkeerd. Hier konden de kinderen na die tijd tot rust komen met een potje FIFA 22.

Reacties

Reacties aan het laden...
Terug naar overzicht

Meer