29 july 2022

Volop genieten en kennis maken met verschillende sporten en spelactiviteiten tijdens de Kids United Sport Zwolle, kortweg: KUSZ. In alweer de zesde editie van KUSZ hebben 30 kinderen zich onder prachtige weersomstandigheden geweldig vermaakt in de eigen stad. Een mooi alternatief met allerlei leuke activiteiten voor kinderen (uit de groepen 4, 5, 6 en 7) die vanwege verschillende redenen niet op vakantie kunnen.

Tijdens KUSZ staan sportiviteit, vitaliteit en samen spelen centraal. Traditiegetrouw is er elk jaar een clinic voetbal, basketbal en volleybal en dit jaar hebben de kinderen ook kennis gemaakt met kickboksen. Een activiteit waarbij de aspecten weerbaarheid en respect voor elkaar aan de orde komen.

Het bezoek aan het Indoor Skatepark Zwolle viel goed in de smaak en bowlen is voor veel kinderen elk jaar weer een hele belevenis. Als afsluiting is een uurtje springen bij trampolinepark Krazy Kangaroo letterlijk en figuurlijk voor de meesten het hoogtepunt van de week. KUSZ is weer voorbij gevlogen en de kinderen kijken nu alweer uit naar de volgende editie.

KUSZ is een initiatief van PEC Zwolle United, SportService Zwolle en Landstede Sportcentrum. En wordt mede mogelijk gemaakt met ondersteuning door Stichting Kind in Beeld en Stichting Empower. Dankzij de inzet van betrokken partijen is KUSZ wederom een groot succes voor een doelgroep, die wel een steuntje in de rug kan gebruiken.

Reacties

Reacties aan het laden...
Terug naar overzicht

Meer