• Fotografie: Theo Smits
  • Fotografie: Eredivisie CV
21 october 2022

Lumen Hotel & Events is al jaren maatschappelijk partner van PEC Zwolle en Regio Zwolle United. Het hotel met 125 kamers zit gevestigd in het MAC3PARK Stadion, verhuurt skyboxen en vergaderruimtes en is vaste cateraar tijdens wedstrijddagen. Maar Lumen Hotel & Events doet meer. Hierover gingen we in gesprek met Chris Lindeboom (directeur Lumen Hotel & Events) en Gea Luttels (coördinator PEC Zwolle United).

De maatschappelijke samenwerking tussen Lumen Hotel & Events en Regio Zwolle United is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een duurzame relatie. Samen hebben zij het concept Hotel PEC opgezet waarbij genodigden genieten van een volledig verzorgd arrangement met een diner, overnachting en een bezoek aan een wedstrijd van PEC Zwolle. Een concept wat al een aantal seizoenen voor hele mooie reacties zorgt en gasten de dagelijkse zorgen even doet vergeten.

Daarnaast stelt Lumen regelmatig een skybox beschikbaar voor het programma Playing for Success en verzorgt het op Valentijnsdag een diner voor alleenstaande ouderen onder de noemer OldStars Dates. Dit zijn enkele mooie voorbeelden uit de samenwerking.

Maatschappelijk betrokken
„PEC Zwolle United maakt zich natuurlijk sterk voor maatschappelijke activiteiten en Lumen Hotel & Events kan hierbij faciliteren in onder meer de catering en organisatie op locatie. Als bedrijf valt maatschappelijke betrokkenheid ook binnen onze kernwaardes. Naast de activiteiten die we doen met Regio Zwolle United, hebben we ook onze eigen maatschappelijke activiteiten als het beschikbaar stellen van hotelkamers voor IC-personeel van het Isala Ziekenhuis en het opvangen van vluchtelingen in het hotel. Ook besparen we kosten in de schoonmaak van kamers; als gasten aangeven dat ze niet elke dag een schone kamer hoeven, dan gaat dat geld naar een goed doel”, vertelt Lindeboom.

De korte lijntjes die de buren hebben zorgt er ook voor dat er spontane acties georganiseerd kunnen worden: ,,Onlangs hoorden we dat Lumen een groep vluchtelingen had opgevangen. Daarbij popte spontaan het idee op om deze groep uit te nodigen om een wedstrijd te bezoeken vanuit het Regio Zwolle United-vak. Het snelle contact dat we met elkaar hebben als buren zorgt dan voor een mooi extraatje voor deze doelgroep’’, vertelt Luttels. Bij beiden staan ook de ‘Hotel PEC activiteiten’ goed op het netvlies. Luttels: „Het is echt dankbaar werk om gasten die het wat minder hebben, om wat voor reden dan ook, iets extra’s te kunnen geven.” Lindeboom vult aan: „De duurzame relatie maakt de samenwerking sterk. Hierdoor kunnen we activiteiten op de lange termijn plannen. Dat maakt het heel leuk en dynamisch.

Gedroomde samenwerking
De samenwerking is een geoliede machine geworden en heeft zijn weg gevonden door de afgelopen seizoenen heen. Naast de maatschappelijke activiteiten is Lumen Hotel & Events ook een betrokken partner tijdens de vele regio- en themabijeenkomsten rondom de thuiswedstrijden van PEC Zwolle.

„Als ik nu zo ter plekke even mijn dromen de vrije loop mag laten, dan lijkt het mij heel mooi om op den duur een ruimte in het stadion vrij te stellen voor maatschappelijke doelgroepen. Een plek die bijvoorbeeld een groep mantelzorgers kan boeken zonder te betalen. Zoiets als een sociale hub past binnen onze ambities en in het verlengde van de activiteiten van Regio Zwolle United”, besluit Lindeboom.

Dit verhaal is afkomstig uit het PEC Zwolle clubmagazine (najaar 2022).

Reacties

Reacties aan het laden...
Terug naar overzicht

Meer