22 november 2022

De eerste editie van de PEC Zwolle Street League van het seizoen was een groot succes. Op het Cruyff Court in Holtenbroek (Zwolle) gingen ongeveer 70 deelnemers de sportieve strijd met elkaar aan om de ‘King of the Court’ te worden. Ondanks dat de gevoelstempratuur richting het vriespunt ging, waren er meer dan 100 mensen aanwezig voor een sportieve en gezellige middag.

Naast het voetbaltoernooi waren er ook gave side-events waaraan iedereen kon deelnemen. Ook wanneer je niet deelnam aan het toernooi. Zo kon je testen hoe hard je kon schieten, 2 tegen 2 voetballen in een pannakooi en even uitrusten door een potje FIFA te spelen in de PEC Zwolle Truck van Roscom. Ook werd er tussen de wedstrijden door gezorgd voor voldoende brandstof in de vorm van water en fruit.

Kings of the Court
De middag werd afgesloten met een prijsuitreiking. In de leeftijdscategorie 12-13 jaar ging het team van Boys ’28 er met de beker en titel ‘King of the Court’ vandoor. Het team De Zwervers deed dat in de leeftijdscategorie 14-18 jaar. Alle deelnemers ontvingen daarnaast een uitnodiging voor de eerste wedstrijd van het nieuwe kalenderjaar op vrijdag 6 januari 2023: PEC Zwolle – Almere City FC.

PEC Zwolle Street League
De PEC Zwolle Street League is een straatvoetbaltoernooi voor jongeren van 12 t/m 18 jaar. Naast het toernooi zijn er side-events waaraan iedereen kan deelnemen. Ook kan men gezellig langskomen om te kijken en een praatje te maken met andere buurtbewoners. Het doel is het stimuleren van bewegen en het bevorderen van de sociale cohesie in de wijken.

Het event vindt bij voorkeur plaats in het hart van de wijk, zodat mensen komen kijken en er verbinding ontstaat. Het straatvoetbal-event wordt georganiseerd door PEC Zwolle en Regio Zwolle United in samenwerking met SportService Zwolle. In seizoen 2022-2023 vindt er vier keer een event (pilots) plaats op vier verschillende unieke locaties. Houd de kanalen in de gaten voor het volgende event.

Fotografie: Theo Smits

Reacties

Reacties aan het laden...
Terug naar overzicht

Meer