13 december 2022

Op zondag 11 december vond in Sporthal Het Anker in Zwolle de derde editie van het PEC kicks ASS Toernooi plaats. Naast de wedstrijden konden de 85 deelnemers zich ook vermaken met leuke side-events als een snelheidsmeter en een schietschijf. Een meer dan geslaagde dag met alleen maar winnaars, zo zagen ook PEC Zwolle-speler Dean Huiberts, familieleden en vrienden op de volgeladen tribunes.

Sportieve strijd
Vanaf 10.30 uur stroomden de teams binnen om zich klaar te maken. Om 11.00 uur stonden alle elf teams gereed in de sporthal voor de opening van het toernooi, waarna de eerste teams gelijk van start gingen. In een andere zaal konden de deelnemers schieten op de PEC Zwolle-schietschijf en via een snelheidsmeter testen hoe hard zij konden schieten met hun gouden linker- of rechterbeen. Naast een grote groep deelnemers zaten ook de tribunes volgepakt met familieleden en vrienden die de teams kwamen aanmoedigen.

Niet alleen de teams van PEC Zwolle kwamen in actie. Ook ADO Den Haag, VV Berkum (Zwolle), SV Slikkerveer (Ridderkerk), FC RDC (Deventer) en Glimmen (Groningen) waren van de partij. Een heus nationaal toernooi dus. Het toernooi is speciaal opgezet voor jongeren met ASS (autisme spectrum stoornis), ADHD en/of die behoefte hebben aan een structuur verlenende omgeving. Het PEC kicks ASS Toernooi is een initiatief van Stichting Empower, PEC Zwolle en Regio Zwolle United.

Alleen maar winnaars
Na afloop van alle wedstrijden vond de prijsuitreiking plaats en werd bekend welke teams er met de beker vandoor gingen. Het toernooi bestond uit twee poules met verschillende leeftijdscategorie├źn. In de jongere poule was de spanning te snijden tussen het team van PEC Zwolle en SV Slikkerveer. Beide teams wonnen evenveel wedstrijden, waardoor er gekeken moest worden naar het doelsaldo. Het team van PEC Zwolle ging er uiteindelijk met de beker vandoor. In de oudere poule werd het team van VV Berkum de ongeslagen winnaar. Alle deelnemers kregen van special guest Dean Huiberts persoonlijk een medaille uitgereikt. De organisatie kijkt terug op een prachtig sportief toernooi.

Over PEC kicks ASS
Het project PEC kicks ASS is er om jongeren met ASS op een verantwoorde wijze van voetbal te laten genieten. Na een 'niet-leuk' ervaring bij een vereniging stoppen zij vaak met voetballen, terwijl zij het eigenlijk wel een leuke sport vinden. Anderzijds zijn clubs er meestal ook niet op ingericht hoe om te gaan met jongeren met gedragsuitdagingen. De doelstelling is om deze jongeren enthousiast te maken over voetballen en (weer) door te laten stromen naar een reguliere amateurvereniging. Wekelijks wordt er in een vertrouwde omgeving getraind onder leiding van speciaal opgeleide trainers onder supervisie van Stichting Empower.

Fotografie: Theo Smits

 

Reacties

Reacties aan het laden...
Terug naar overzicht

Meer