24 december 2022

De maand december is een feestmaand bij uitstek, waarbij het krijgen van cadeaus erbij hoort. Zeker voor kinderen, maar helaas is dit niet voor elk kind vanzelfsprekend. Reden voor strategisch partner Wehkamp en ons maatschappelijk hart Regio Zwolle United om wederom het event ‘VIP-kids’ te organiseren. Met dit jaar ook de betrokkenheid van maatschappelijk partner DHL Parcel. Vrijdagmiddag kwamen 32 kinderen naar het stadion om verrast te worden met leuke kerstcadeaus en meer.

Voor de meeste kinderen was vrijdag de laatste schooldag van het jaar om vervolgens te genieten van de kerstvakantie. De vakantie begon voor deze VIP-kids (Very Important PEC Zwolle kids) extra speciaal. Zij werden in de skybox van Clubhuis Regio Zwolle ontvangen door niemand minder dan mascotte Zwolfje. Na een highfive, box of knuffel kon het echte werk beginnen. Bij de eerste tafel kregen alle kinderen de nieuwste PEC Zwolle-sjaal omgehangen. Bij de tweede tafel werd er wat langer stilgestaan, want daar konden zij drie verschillende cadeaus kiezen. In een aantal gevallen ging daar heus overleg aan vooraf tussen de broertjes en zusjes: ‘Als jij dit cadeau kiest, dan kies ik deze. Dan kunnen we soms ruilen.’ Zogezegd, zo gedaan.

Tot slot hadden de kinderen, naast hun PEC Zwolle-sjaal, de keuze welk cadeau zij gelijk al mee wilden nemen naar huis. Om te voorkomen dat de kinderen met meerdere tassen aan het fietsstuur het verkeer in moesten, werden de andere cadeaus dezelfde middag nog persoonlijk thuisbezorgd door DHL Parcel. Daarbij ontvingen alle kinderen ook nog een muts van DHL en ook Hanos (Zwolle) deed een duit in het zakje en had voor alle kinderen een heerlijke kerststol geregeld. Nadat de deal gesloten was tussen de kinderen en de medewerkers van DHL, konden de kinderen plaatsnemen aan de kidsbar om te genieten van een beker warme chocolademelk en een lekkernij. De kinderen konden het daarbij niet laten om ook even een kijkje en foto te nemen op de hoofdtribune om vervolgens met een grote glimlach en als echte VIP-kid huiswaarts te gaan.

De organisatie kijkt weer terug op een prachtige middag met veel vrolijke kinderen en enthousiaste ouders. Met dank aan maatschappelijk partners Wehkamp en DHL Parcel!

Fotografie: Theo Smits

Over VIP-kids
VIP-kids wordt jaarlijks georganiseerd voor deelnemers van de laatste Kids United Sport Zwolle (KUSZ). KUSZ is een sport- en spelweek in de zomervakantie voor kinderen waarvoor op zomervakantie gaan niet vanzelfsprekend of mogelijk is. Verschillende sociaal-economische redenen spelen hier een rol in. KUSZ wordt al zes jaar op rij georganiseerd door Regio Zwolle United in samenwerking met SportService Zwolle, Landstede Sportcentrum en Stichting Kind in Beeld.

Reacties

Reacties aan het laden...
Terug naar overzicht

Meer