29 december 2022

Afgelopen donderdag was het weer zover: de actie feestdagenpakket voor alleenstaande ouderen in samenwerking met Schuttelaar Wijnen & Geschenken. Voor het derde jaar op rij gingen collega’s van PEC Zwolle, Regio Zwolle United en dit jaar ook medewerkers van maatschappelijk partner DHL Parcel samen op pad. Er werden 50 alleenstaande ouderen bezocht; van Zwolle tot Epe en van Hattem tot Staphorst. Het leverde wederom mooie, leuke en vooral hartverwarmende momenten op. En in sommige gevallen ook tranen (van blijdschap). De oudste die een pakket ontving was een mevrouw van maar liefst 97 jaar.

Voor de meeste ouderen was het een grote verrassing wanneer zij de deur opendeden en er iemand met een groot pakket voor stond: ‘Hallo. Waaraan heb ik dit te danken?’ Na een korte uitleg werd het pakket dankbaar in ontvangst genomen. En in sommige gevallen werd er gevraagd of het pakket in de keuken gezet kon worden om vervolgens plaats te nemen voor een bakje koffie. Op de bijhorende wenskaart stond aangegeven door wie men was genomineerd. ‘Heel toevallig’ kwam het meermaals voor dat de aangever op hetzelfde moment bij de genomineerde op bezoek was. Dit leidde soms tot hilarische momenten in de trant van: ‘Aha, hier wist jij dus meer van!’

Daarnaast was er sprake van zeer ontroerende momenten. Nog geen woord gezegd, leidde alleen het binnenkomen met het pakket al tot tranen bij iemand die nooit, maar dan ook nooit bezoek ontvangt. Dit doet je realiseren dat niet zo zeer het pakket, maar juist dat kleine beetje aandacht voor de medemens een enorme impact heeft.

Ook dit jaar liep de mailbox vol met aanmeldingen om alleenstaande, nog op zichzelf wonende ouderen, te nomineren. Veel familieleden, buren en vrienden in Zwolle en omstreken hadden lieve woorden over voor bijvoorbeeld de alleenstaande buurman die zijn vrouw onlangs is verloren of voor de liefste oma die alleen is. Het is natuurlijk prachtig dat zoveel mensen aan hun naasten denken en tegelijkertijd blijkt ook weer dat veel mensen, vooral ook ouderen, een extra steuntje in de rug goed kunnen gebruiken. Een mooi voornemen voor het nieuw jaar: laten we met z’n allen (nog) vaker omkijken naar elkaar.

Fotografie: Theo Smits (+ eigen foto’s)

Reacties

Reacties aan het laden...
Terug naar overzicht

Meer