7 january 2023

Op zaterdag 7 januari vond in de WRZV Hallen het PEC Zwolle G-voetbaltoernooi plaats met teams uit het noorden en oosten van het land. Vanzelfsprekend was de regio goed vertegenwoordigd met teams van PEC Zwolle, de Swolse Tijgers en de Swolse Wolven. Erg leuk was ook de deelname van FC Emmen, FC Groningen en Go Ahead Eagles, die uitkomen in de Bijzondere Eredivisie.

Niemand buitenspel
Het PEC Zwolle G-voetbaltoernooi is een initiatief van WRZV de Boog en Regio Zwolle United, het maatschappelijk hart van de club. Met dit toernooi willen de initiatiefnemers mensen met een beperking, van jong tot oud, niet alleen laten genieten van het voetballen, maar ook bezoekers kennis laten maken met G-voetbal. Deze ochtend vond daarom ook de Open Dag van WRZV de Boog plaats. Zo konden de bezoekers een kijkje nemen bij het toernooi en zelf ook meedoen aan verschillende sport- en spelactiviteiten.

Het bestuur van WRZV de Boog hoopt met dit event mensen enthousiast te maken voor het G-voetbal in Zwolle en omstreken en nieuwe leden aan te trekken: ,,Met dit toernooi en de andere activiteiten willen we laten zien, dat je ondanks een beperking toch lekker kunt voetballen. En de slogan ‘bij WRZV de Boog staat niemand buiten spel’ eer aandoen.”

Vroeg uit de veren
De deelnemers moesten vroeg uit de veren, want om 9.00 uur stonden de eerste wedstrijden al op de rol. Onder het toeziend oog van familie en vrienden op de tribune werd er enthousiast afgetrapt. Elk team speelde vijf wedstrijdjes en tussendoor was er ook tijd voor de activiteiten in de andere hal.

Het toernooi werd afgesloten met een prijsuitreiking. Voor ieder team was er een mooie beker, want het G-voetbal kent alleen maar winnaars. De organisatie kijkt terug op een fantastisch toernooi met veel voetbalplezier!

Fotografie: Theo Smits

Binnen het domein PEC Zwolle United investeren PEC Zwolle en Regio Zwolle United in mensen die een extra steuntje in de rug verdienen. Hierbij wordt ingezet op vier doelgroepen: YoungStars (kinderen), SpecialStars (mensen met een beperking), WorkStars (mensen met afstand tot de arbeidsmarkt) en OldStars (ouderen). Lees hier meer over Regio Zwolle United.

Reacties

Reacties aan het laden...
Terug naar overzicht

Meer