18 january 2023

Sinds 2014 werken Hogeschool Windesheim en Regio Zwolle United samen. Voorbeelden van activiteiten zijn onder meer stageplekken, werkveldbezoeken en bijeenkomsten. Met ingang van het seizoen 2021-22 is de samenwerking specifiek met de Calo (Windesheim) geïntensiveerd en uitgebreid met onder meer een vaste leerwerklocatie voor studenten. De eerste groep met studenten maakte onlangs zijn opwachting.

Beide organisaties zien dat de sociaal-maatschappelijke impact van sport steeds belangrijker wordt voor de regionale leefomgeving. Van september 2022 t/m januari 2023 heeft een groep van negen studenten hier concreet uitvoering aan gegeven door praktijkervaring op te doen bij Regio Zwolle United. Acht tweedejaars studenten (één dag in de week) hebben, met ondersteuning van één derdejaars student Rick (drie dagen in de week) en een vaste begeleider vanuit Regio Zwolle United, in tweetallen meegewerkt aan verschillende projecten. Een korte terugblik door henzelf:

Romy & Bryan | Walking Football
Romy en Bryan hebben zich tijdens hun stage ingezet voor de OldStars (ouderen). Hiervoor hebben ze bij de trainingen van de OldStars gekeken om de doelgroep te leren kennen en enkele trainingen aangeboden. Daarnaast hebben zij een draaiboek gemaakt voor een demo walking football en in samenwerking met Suzanne Herpel, fysiotherapeute van het eerste elftal, een 'blessurepreventiemiddag' georganiseerd voor de doelgroep. ,,Wij hebben deze tijd als fijn en heel leerzaam ervaren!”

Joost & Niek | G-voetbal
Beide studenten hebben de eerste editie van het PEC Zwolle G-voetbaltoernooi georganiseerd in samenwerking met WRZV De Boog. Het resulteerde in een goed georganiseerd toernooi en een geslaagde ochtend voor de deelnemers. Daarnaast hebben Niek en Joost ook een tweetal activiteiten georganiseerd voor WRZV De Boog op hun trainingsavonden. ,,De opdracht die wij hadden was leerzaam en verliep heel goed.”

Aimee & Gijs | PEC kicks ASS
In samenwerking met Stichting Empower hebben Aimee en Gijs zich ingezet voor PEC kicks ASS, het voetbalproject voor kinderen met een autisme spectrum stoornis. De hoofdactiviteit was het organiseren van het PEC kicks ASS toernooi met teams uit de regio. Daarnaast hebben ze meegekeken tijdens de trainingen van de twee groepen en ondersteund tijdens de vriendschappelijke wedstrijd tussen PEC kicks ASS en Hattem Onbeperkt. ,,Het was heel leuk en leerzaam om praktijkervaring op te doen bij Regio Zwolle United.’’

Cornel & Thijmen | Street League
Als laatste konden we na twee jaar eindelijk weer een PEC Zwolle Street League organiseren. Namens Regio Zwolle United hebben Cornel en Thijmen in samenwerking met SportService Zwolle dit straatevent georganiseerd. Naast het meehelpen met de algehele organisatie waren zij verantwoordelijk voor de side-events tijdens deze middag met o.a. een snelheidsmeter, pannakooi, een truck met esports en een quiz. ,,Tijdens dit proces hebben we iets moois neergezet waar we trots op zijn!”

Reacties

Reacties aan het laden...
Terug naar overzicht

Meer