1 february 2023

Deze week stond voor bijna dertig kinderen (verdeeld over drie groepen) van Playing for Success in het teken van een bezoek aan maatschappelijk partner DHL Parcel. Naast de wekelijkse bijeenkomsten in het stadion, is samen op pad gaan ook hartstikke leuk én leerzaam voor de kinderen. Zij gingen daarom langs bij DHL op bedrijventerrein Hessenpoort in Zwolle.

De medewerkers van DHL Parcel hadden voor de kinderen een leuk programma samengesteld. Met een presentatie werd eerst iets verteld over DHL; hoe groot het wel niet is en welke weg een pakket aflegt vanaf bestelling tot bezorging bij de mensen thuis. Hierna mochten de kinderen een pakket maken voor zichzelf, voorzien van eigen naam en adres, met hierin een rugzak met onbekende inhoud. Alvorens het richting bedrijfshal ging, om het pakket klaar te maken voor verzending, eerst met z’n allen naar buiten.

Hier stond een chauffeur bij een grote DHL-truck met oplegger om de kinderen iets te vertellen over de gevaren van een ‘dode hoek’. Alhoewel de meeste kinderen hier wel bekend mee waren, maakte het toch veel indruk dat het voor een chauffeur soms best wel lastig is om bijvoorbeeld een fietser in zijn spiegel te kunnen zien. Vooral door plaats te nemen achter het stuur konden ze dit zelf ervaren. Ook kregen ze van de chauffeur tips mee om ervoor te zorgen dat je beter zichtbaar bent.

Na dit leerzame onderdeel terug naar de bedrijfshal. Hier ging het eigen pakketje op de band en mochten ze het zelf scannen. Vervolgens nog even medewerkers helpen met het sorteren van allerlei pakketten voor de verschillende DHL-locaties. En een foto op de heftruck mocht natuurlijk niet ontbreken. Al hadden sommigen er stiekem wel een stukje mee willen rijden. Al met al was het ‘werkbezoek’ een mooie ervaring voor de kinderen. Eenmaal thuis was het voor de kinderen nog even in spanning afwachten tot hun zelfgemaakte pakketje thuis werd bezorgd om te ontdekken wat er in het rugzakje zat. Ter afsluiting dus nog een mooie verrassing van DHL Parcel.

DHL Cares: samen voor een ander
Vanuit de pijlers GoHelp, GoTeach en GoGreen heeft DHL Parcel eigen vrijwilligersprojecten opgezet. Ook ondersteunt DHL maatschappelijke initiatieven van medewerkers en goede doelen organisaties. Dit doet DHL door eigen mensen in te zetten, en door bij te dragen op logistiek, communicatief en financieel gebied. De helpende handen van medewerkers, klanten en partners máken DHL Cares.

Playing for Success
Playing for Success is een uniek programma waarbij de focus ligt op kinderen en jongeren van het primair-, voorgezet- en middelbaarberoepsonderwijs. De deelnemers van het programma werken in een inspirerende omgeving als het stadion van PEC Zwolle en het Landstede Sportcentrum aan hun sociaal-emotionele vaardigheden. Het programma helpt hen in twaalf weken (meer) zelfvertrouwen op te bouwen en successen te ervaren.

Reacties

Reacties aan het laden...
Terug naar overzicht

Meer