1 february 2023

PEC Zwolle en Regio Zwolle United starten met Community Champions. Een uniek concept wat past in het programma Maatschappelijke Diensttijd van de Rijksoverheid. De komende drie jaar gaan vijftien clubs uit de Eredivisie en de Keuken Kampioen Divisie, in samenwerking met de Eredivisie en de European Football for Development Network (EFDN), ruim 2.500 jongeren tussen 12 en 30 jaar begeleiden in hun persoonlijke ontwikkeling. Bij PEC Zwolle gaat het om in totaal 120 jongeren tussen 18 en 27 jaar (40 jongeren per seizoen).

De beste versie van jezelf
In zestien weken gaan jongeren bij PEC Zwolle op zoek naar de beste versie van zichzelf. Ze zullen niet alleen via sport en workshops ontdekken waar hun eigen talenten liggen, maar ook gaan zij buurtbijdrages leveren en kennismaken met diverse bedrijven voor werk of stage (werkveldoriëntatie).

Als Community Champions ontdekken de jongeren (nieuwe) talenten bij zichzelf, ontmoeten ze nieuwe mensen en doen ze iets terug voor een ander. Zo komt de ene deelnemer er bijvoorbeeld achter dat hij of zij het organiseren van evenementen erg leuk vindt, terwijl een ander zich juist heel comfortabel voelt bij de marketing hiervan. Of één van de deelnemers krijgt de kans om aan de slag te gaan bij een partner / sponsor van de club, terwijl een ander juist kennismaakt met een volledig nieuwe sport.

Naast het opdoen van ervaring en zogeheten ‘work skills’ kunnen de jongeren punten verdienen voor hun inzet en ontwikkeling. Deze punten kunnen uiteindelijk worden ingewisseld voor bijvoorbeeld wedstrijdkaarten en officiële PEC Zwolle merchandise. Het traject ronden de jongeren af met een landelijk MDT-certificaat, waarin staat aan welke eigenschappen ze hebben gewerkt. Het certificaat kunnen ze op hun CV plaatsen.

Start in maart
Vanaf maart 2023 start stichting Regio Zwolle United met een 16 weken durend traject. Tijdens dit traject gaan de jongeren bij PEC Zwolle hun talenten ontdekken, iets doen voor een ander en nieuwe mensen ontmoeten. Hierin worden de jongeren onder andere ook begeleidt door een jobcoach en een jongerenwerker. Meer informatie en aanmelden kan via vanaf nu via deze link.

Reacties

Reacties aan het laden...
Terug naar overzicht

Meer