18 april 2023

Het walking football krijgt letterlijk steeds meer voet aan de grond in de regio. Maar liefst 16 teams namen dinsdag deel aan het Vegro OldStars toernooi, georganiseerd door Regio Zwolle United. Na een voedzame lunch in het clubhuis van SV HTC werd er klokslag 13.00 uur afgetrapt op het veld.

Op oudere leeftijd lekker bewegen, daar gaat het om bij walking football. Toch kruipt het bloed waar het niet gaan kan en is het competitiegevoel bij de 60-plussers (nog) niet uit te schakelen. In de poulewedstrijden ging het er namelijk gelijk al fanatiek aan toe. Op de vier walking football veldjes vielen dan ook de nodige doelpunten te bewonderen.

Tussen de wedstrijden door was er tijd voor heel wat anders. Maatschappelijk partner Vegro was met een stand aanwezig met informatie over verschillende hulpmiddelen, o.a. over braces en blessurepreventie. Daarnaast kon men met een scootmobiel een parcours afleggen om vervolgens al fietsend op een hometrainer een bal door de basket gooien. En dat viel eerlijk gezegd nog niet mee. Dus maar snel weer terug naar het voetbalveld.

Daar stond om 15.30 uur de finale op het programma. En ondanks deelname van veel teams uit de regio werd dit een Zwols onderonsje tussen het combinatieteam HTC/Be Quick ’28 en WVF. De teams maakten er een mooie, gelijk opgaande strijd van. Na de 1-1 moesten penalty’s de beslissing brengen en dat deden de mannen uit Westenholte het beste. In de troostfinale ging Vitesse ’63 uit Koekange tegen Rohda Raalte met de 3e prijs aan de haal.

Na de prijsuitreiking nog even gezellig nazitten op het terras in het voorjaarszonnetje, want ook dat is walking football. De derde helft is minstens zo belangrijk voor het sociale aspect. Zo’n 150 OldStars, zowel mannen als vrouwen, hebben weer genoten van een leuk toernooi. En Regio Zwolle United bedankt SV HTC voor het prima gastheerschap.

Reacties

Reacties aan het laden...
Terug naar overzicht

Meer