29 april 2023

Een beetje afleiding als je in het ziekenhuis ligt is altijd welkom. Zo werd de kinderafdeling van Isala afgelopen woensdagmiddag opgevrolijkt door een aantal bijzondere bezoekers. Een achttal spelers en speelsters brachten een bezoek. En ook mascotte Zwolfje was natuurlijk van de partij.

Een aantal spelers en speelsters van PEC Zwolle kwam als verrassing de kinderen een leuke middag bezorgen. En dat was voor sommige kinderen best spannend. Maar toch kwamen al snel de eerste gesprekjes met de spelers op gang. Een van de kinderen greep zijn kans, door Younes Taha uit te dagen met een potje FIFA op de PlayStation. En dat liet Younes zich natuurlijk geen twee keer zeggen.

Voor de allerkleinsten was mascotte Zwolfje van de partij. Dan is het wel even schrikken als er opeens zo’n grote wolf binnenkomt. Maar eenmaal gewend aan die grote knuffelwolf, mocht ‘ie eigenlijk niet meer weg gaan. Ook werd een bezoekje gebracht aan de afdeling Neonatologie, waar de allerkleinsten liggen. Zo kregen de daar aanwezige ouders ook even wat afleiding door een praatje te maken met de PEC Zwolle spelers.

Alle kinderen ontvingen een PEC Zwolle sjaal en er werden heel wat handtekeningen uitgedeeld. En ontelbare foto’s gemaakt met de spelers en speelsters. Ook menig verpleegkundige heeft ongetwijfeld vol trots een kiekje samen met Tolis Vellios met het thuisfront gedeeld.

“Fantastisch dat de kinderen op deze manier even hun ziek zijn kunnen vergeten. Als je al die blije gezichtjes ziet, prachtig toch”, zegt Yvonne Bouwman, hoofd van de kinderafdeling. Tot slot kreeg de kinderafdeling als cadeau een poster op canvas aangeboden. Natuurlijk van ‘de mooiste club van allemaal.'

Fotografie: Theo Smits

Reacties

Reacties aan het laden...
Terug naar overzicht

Meer