13 june 2023

Afgelopen week brachten de kinderen van Playing for Success een bezoek aan DHL Parcel op bedrijventerrein Hessenpoort in Zwolle. Naast de wekelijkse bijeenkomsten in het stadion van PEC Zwolle, is samen op pad gaan naar andere locaties ook hartstikke leuk én leerzaam voor de kinderen. Een bezoek aan maatschappelijk partner DHL is sinds het seizoen 22-23 een vast onderdeel van het twaalfweeks programma.

De medewerkers van DHL Parcel hadden voor de kinderen een leuk interactief programma samengesteld, waarbij de kinderen ook zelf de handen uit de mouwen mochten steken. Eerst werd middels een presentatie iets verteld over DHL; o.a. hoeveel pakketjes er wereldwijd elke dag worden verstuurd en met welke vervoersmiddelen dit wordt gedaan. Vervolgens mochten de kinderen een pakket maken voor zichzelf, voorzien van eigen naam en adres, met hierin een rugzak. De inhoud van de rugzak bleef echter nog even geheim. Zo mochten de kinderen in de grote bedrijfshal hun eigen pakket inscannen en op de band zetten. Hoe leuk is dat! Een pakketje aan jezelf sturen.

Daarna ging het richting sorteerstation, waar de kinderen een medewerker mochten helpen met het sorteren van pakketten naar de verschillende distributiecentra in Nederland. Dit vonden ze geweldig om te doen. Tussendoor even op de foto op de (stilstaande) heftruck, want die kan natuurlijk niet ontbreken.

Voor het laatste onderdeel van het programma stond buiten een chauffeur met een grote DHL-truck te wachten om de kinderen meer te vertellen over de gevaren van de ‘dode hoek’. Ondanks dat de meeste kinderen dit onderwerp op school ook hebben gehad, heeft het toch wel impact als de chauffeur vertelt hoe belangrijk je plaats in het verkeer is. Achter het stuur konden de kinderen zelf ervaren hoe lastig het is om verkeersdeelnemers te zien in de spiegels. De kinderen kregen zinvolle tips mee van de chauffeur over waar ze met de fiets moeten staan om goed zichtbaar zijn.

Al met al was het ‘werkbezoek’ een mooie ervaring voor de kinderen. En dan de volgende dag de bezorging van het zelf verstuurde pakket afwachten om te ontdekken wat er in het rugzakje zit, met een mooie verassing van DHL Parcel tot besluit. Spannend!

DHL Cares: samen voor een ander
Vanuit de pijlers GoHelp, GoTeach en GoGreen heeft DHL Parcel eigen vrijwilligersprojecten opgezet. Ook ondersteunt DHL maatschappelijke initiatieven van medewerkers en goede doelen organisaties. Dit doet DHL door eigen mensen in te zetten en door bij te dragen op logistiek, communicatief en financieel gebied. De helpende handen van medewerkers, klanten en partners máken DHL Cares.

Playing for Success
Playing for Success is een uniek programma waarbij de focus ligt op kinderen en jongeren van het primair-, voorgezet- en middelbaar beroepsonderwijs. De deelnemers van het programma werken in een inspirerende omgeving als het stadion van PEC Zwolle en het Landstede Sportcentrum aan hun sociaal-emotionele vaardigheden. Het programma helpt hen in twaalf weken (meer) zelfvertrouwen op te bouwen en successen te ervaren.

Sinds het seizoen 2022-23 is DHL maatschappelijk partner van PEC Zwolle en Regio Zwolle United. 

Reacties

Reacties aan het laden...
Terug naar overzicht

Meer