5 march 2024

De eerste editie van Bijzondere Matchday is er één geworden om nooit te vergeten. De wedstrijd PEC Zwolle – sc Heerenveen (2-2) stond in het teken van ‘meer dan voetbal’, met specifiek aandacht voor het G-voetbal. Met verschillende acties rondom de wedstrijd werd dit breed uitgedragen met als hoogtepunt het jaarlijkse penalty’s schieten met de G-voetballers van De Boog in de rust van de wedstrijd. Deze en ook de overige activiteiten zorgden voor prachtige, pure emoties, onvergetelijke ervaringen en herinneringen voor het leven.

Assistentie van Brownies & downieS
Collega’s van PEC Zwolle en Regio Zwolle United kregen deze avond extra versterking. Medewerkers van Brownies & downieS Zwolle waren rondom de wedstrijd gekoppeld aan de collega’s. Zij zorgden onder meer voor een extra gastvrije ontvangst in het hoofdgebouw, hielpen supporters in de fanshop, verzorgden de koffie in het spelershome en ontvingen de gasten in Clubhuis Regio Zwolle. Tijdens de wedstrijd genoten zij van een welverdiende pauze op de verwarmde business seats.

Duo-interview Johnny en Luuk
Luuk, beter bekend als ‘Lil Doekoe’, stal voorafgaand aan de wedstrijd de show met een duo-interview met hoofdtrainer Johnny Jansen. De bijzondere handgebaren in zijn loopje naar de desk van ESPN en het interview wat hierop volgde gingen de wereld over. Het fragment dat PEC Zwolle en ESPN gezamenlijk plaatsten leverde alleen al meer dan 30 miljoen (!) views op. In de rust maakte iedereen in het stadion ook kennis met Luuk; hij zorgde eigenhandig voor duizenden dansende en zingende supporters.

Speciale line-up met De Boog
Oplopen met jouw idolen in een vol stadion is een droom voor veel kinderen. Zo ook voor een groot aantal leden van G-zaalvoetbalvereniging De Boog. Deze droom werd werkelijkheid voor 22 voetballers van De Boog. Hand in hand met onder anderen Bram van Polen, Jasper Schendelaar, Lennart Thy, maar bijvoorbeeld ook Andries Noppert (keeper van sc Heerenveen en het Nederlands elftal tijdens het WK in 2022) betraden zij het veld in een uitverkocht stadion. Een spannend, maar bovenal prachtig moment natuurlijk.

Penalty’s schieten in de rust
Al jaren is het één van de mooiste rustactiviteiten van het seizoen; bij een thuiswedstrijd penalty’s schieten in een vol stadion, gevolgd door een ereronde voor de voetballers van G-zaalvoetbalvereniging De Boog. Elk jaar weer zorgt dit voor memorabele momenten en geweldige interactie tussen de G-voetballers en de supporters. Ook dit jaar. Met als absoluut hoogtepunt de penalty van Silven. Met zijn gouden linker schoot hij de bal via de onderkant van de lat strak in de kruising. Om dit vervolgens met een zogenaamde ‘griddy’, een razend populair dansje, te vieren als een echte superster. Ook dit beeld ging de wereld over met zo’n 15 miljoen views.

Maatschappelijke bijeenkomsten
Naast de festiviteiten in en rondom het veld, vonden ook twee maatschappelijke bijeenkomsten plaats. De wedstrijd was tevens voor Regio Zwolle United, Sportnetwerk Overijssel en SportService Zwolle aanleiding om een bijeenkomst te organiseren rondom dit thema. Ruim 50 beleidsbepalers en bestuurders uit het sportnetwerk van Regio Zwolle namen deel. Na het inhoudelijk programma sloten zij aan bij de partnerborrel met de maatschappelijk partners van Regio Zwolle United. Gezamenlijk bekeken zij de wedstrijd vanuit de skybox van Clubhuis Regio Zwolle.

Meer dan voetbal
Met deze Bijzondere Matchday droeg PEC Zwolle ‘meer dan voetbal’ in optima forma uit. Via ANBI-stichting Regio Zwolle United, het maatschappelijk hart van de club, wordt hier dagelijks in geïnvesteerd. Via de kracht van sport en de magie van PEC Zwolle wordt geïnvesteerd in bijzondere doelgroepen en de ontwikkeling van Regio Zwolle op maatschappelijk, economisch en vitaal gebied.

Regio Zwolle United, ons kloppend hart… ?

Reacties

Reacties aan het laden...
Terug naar overzicht

Meer