13 october 2016

Op vrijdag 7 oktober is het vierde seizoen van PEC Zwolle Street League van start gegaan. Ruim honderd jongeren, verdeeld over elf teams verzamelden zich op de trapveldjes van de Capellen Lassuslaan te Holtenbroek. Het decor voor de eerste competitieronde. De teams komen uit verschillende Zwolse wijken zoals Westenholte, Dieze, Wipstrik, Pierik, Holtenbroek, Zwolle-Zuid en Stadshagen. 

Openingsronde 

Gekleed in kleurige tenues werd er fanatiek gevoetbald. Aangemoedigd door de supporters uit de verschillende wijken en gecoacht door de teambegeleiders gingen de jongeren natuurlijk voor de winst. Ook niemand minder dan PEC Zwolle-speler Kingsley Ehizibue was,  als nieuwe ambassadeur van de PEC Zwolle Street League, aanwezig om de spelers aan te moedigen en te motiveren.

Extra Likes

Niet alleen wedstrijden winnen levert trouwens punten op. Er kunnen ook extra punten (binnen de PEC Zwolle Street League Likes genaamd) behaald worden door je netjes te gedragen in en rondom het veld. Tijdens deze openingsronde waren zelfs extra Likes te verdienen door het maken van een spandoek. Dit eigen team-spandoek kan dan in het verdere verloop van de competitie geshowd worden op het eigen plein of veld in de wijk. Ook werd er van elk team een heuse teamfoto gemaakt en was de filmploeg van het Deltion College weer aanwezig om interviews af te nemen en om de wedstrijden te filmen. 

Verdere speelrondes Na acht competitierondes sluiten we het seizoen in december af met een finaleronde bij het Deltion College. Tijdens die finaleronde wordt er gestreden om het kampioenschap van de najaar competitie. Begin februari starten we vervolgens met een voorjaar competitie, waar ook nieuwe teams kunnen instromen en een gooi kunnen doen naar de titel voorjaarskampioen.  

Alle uitslagen en foto’s van de eerste speelronde staan op www.peczwollestreetleague.nl.  Op de facebook pagina www.facebook.com/peczwollestreetleague staan de wedstrijdfoto’s. Wil je op de hoogte blijven over het programma en de verschillende activiteiten? Volg ons dan op twitter via www.twitter.com/pecstreetleague. 

PEC Zwolle Street League 

PEC Zwolle Street League is een straatvoetbalcompetitie voor jongeren tussen de 12 en 16 jaar waarin wijken en buurten van de gemeente Zwolle tegen elkaar voetballen. De partners van de PEC Zwolle Street League zijn: PEC Zwolle, PEC Zwolle United, SportService Zwolle, delta Wonen, gemeente Zwolle, Rabobank IJsseldelta, Travers Welzijn en Deltion College.

Reacties

Reacties aan het laden...
Terug naar overzicht

Meer