7 november 2016

Naast het scoren van Likes (punten) door wedstrijden te winnen in de PEC Zwolle Street League, kunnen de teams extra Likes verdien door het uitvoeren van een of meerdere buurtbijdragen. Een mooi voorbeeld is het team FC Streetboys uit Stadshagen. Niet alleen sportief gezien staan ze er goed voor in hun poule, ook maatschappelijk laten ze zich van de goede kant zien.  

Zo hebben ze na afloop van de EP Stadshagenrun meegeholpen bij het opruimen van restafval. Ze hebben hier samen met hun teamleider een verslag over gemaakt:                                      

Om half 2 waren we bij de rode tent van de vrijwilligers van de EP Stadshagenrun. Jochem (van de EP Stadshagenrun) zou ons de instructies geven. Zelf hebben we via de ROVA handschoenen, prikkers en vuilniszakken geregeld. Iedereen van de organisatie was heel enthousiast over onze bijdrage. Wat een leuke groep van vrijwilligers! Het is een heel professionele en geoliede groep van vrijwilligers.

We waren al vroeg met 4 jongens (en begeleiding) aanwezig en moesten nog even wachten op de rest van het team want die kwamen rechtstreeks van een voetbalwedstrijd terug uit Zeewolde. Wat een kanjers om meteen door te gaan en te helpen met opruimen! De eerste 4 jongens kregen al meteen drinken en lekkers aangeboden vanuit de organisatie. Wat een lieve groep mensen. Dan zijn het toch nog even kinderen want ze vermaakten zich, tot de tijd dat de anderen kwamen, nog even in de speeltuin.

Toen de club compleet was, kregen we instructies voor welk gebied wij verantwoordelijk waren. En Maaike, de begeleider van FC Streetboys, begeleiden de jongens daarin. Wat een inzet toonden de boys. Ze gingen als een speer en waren erg fanatiek. Leuk om te zien hoe goed ze zich hebben ingezet. We kregen ook allemaal leuke reacties. De jongens kwamen tot de conclusie dat iedereen toch nog best goed oplet en zelf hun spullen netjes weg gooit, want ze hadden veel meer rotzooi verwacht. Ook hier hebben ze zelf zeker van geleerd hoe om te gaan met afval als je ergens bent en dat het bijvoorbeeld niet stoer is om het zomaar op de grond te gooien, maar netjes in de prullenbak. 

Toen het hele gebied  schoon was van restafval werden de jongens bedankt namens de organisatie en moesten ze natuurlijk nog even op de foto. Een effectieve maar zeker ook gezellige middag, waar de jongens met veel plezier op terug kijken. Ook goed voor het teamgevoel, want ze spraken ook meteen af om samen een potje te gaan oefenen bij CSV later op de middag.

Milan, Daan, Wessel, Olav, Davey, Gilian, Cesar en Dani bedankt voor jullie goede inzet! Inmiddels hebben de jongens zich ook een middag ingezet voor de Voedselbank Zwolle. Goed bezig jongens!

Reacties

Reacties aan het laden...
Terug naar overzicht

Meer