22 september 2016

In het MAC3PARK stadion vinden voorafgaand aan de wedstrijden regelmatig diverse events plaats. Zo ook bij de wedstrijd van PEC Zwolle Vrouwen tegen ADO Den Haag Vrouwen. Voortkomend uit de samenwerking tussen Manpower, Gemeente Zwolle, BC Group en PEC Zwolle United vond in het kader van het project arbeidsparticipatie een zogenaamde banenmatch plaats.

Deze bijeenkomst bracht bijstandsgerechtigden in contact met werkgevers, met het doel de werkzoekenden aan het eind van de avond de deur uit te laten gaan met een baan op zak. Werkgevers die waren benaderd vanuit alle partijen, gingen individuele gesprekken aan met bijstandsgerechtigden. De banenmatch was een groot succes. Maar liefst 60 % van de mensen is vertrokken met een baan. Daarnaast was de bijeenkomst voor werkgevers ook een mooi platform om ervaringen uit te wisselen over de manier waarop hun bedrijf of organisatie invulling geeft aan de inclusieve arbeidsmarkt.

De bijeenkomst werd afgesloten met een heerlijk buffet en het bijwonen van een spannende wedstrijd van PEC Zwolle Vrouwen. De Vrouwen van ADO Den Haag brachten met nog een kwartier te gaan de stand op 0-1. De Zwolse vrouwen deden hun uiterste best nog een puntje uit het vuur te slepen, maar dit lukte helaas niet. 

In de tweede helft van de competitie gaan we samen met de andere partijen kijken hoe we, opnieuw rondom een wedstrijd van PEC Zwolle Vrouwen, een mooi vervolg kunnen geven aan deze succesvolle banenmatch.

Reacties

Reacties aan het laden...
Terug naar overzicht

Meer