21 november 2016

Het stadion is leeg, maar je voelt de entourage. Je gaat langzaam beseffen dat je net gewoon hebt mogen meetrainen met een paar spelers van PEC Zwolle! Afwerkvormen, estafette en een partijtje. En als kers op de taart die ene strafschop benutten. Allemaal mogelijk gemaakt door de Stichting Voor-1-Dag, die op 18 november Voor-1-Dag Bink had georganiseerd. 

De 12 binken liepen verwachtingsvol de hoofdingang van het stadion binnen. Ze namen afscheid van hun ouders en gaven zich totaal over aan de goede zorgen van Stichting Voor-1-Dag. Het washok, de kleedkamers, de skybox en het spelershome, overal mochten ze zomaar rondkijken. En toen kwam het grote moment waar eigenlijk elk jongetje van droomt. Een nieuw trainingspak aan en het grote veld van de profs op. Daar stonden de binken met grote ogen naar hun helden te luisteren: assistent-trainer Albert van der Haar en de selectiespelers Bart Schenkeveld en Josef Kvida. Zij waren er klaar voor om er een leuke en leerzame training van te maken. Er werd wat afgerend, gezweet en gelachen. Ter afsluiting werd er nog een leuke teamfoto gemaakt met natuurlijk de meest populaire pose van dit moment ‘de dab.’ Twee binken mochten zelfs op de nek zitten bij Bart en Josef. 

Een dag helemaal in het teken van jou, daar zorgt Stichting Voor-1-dag voor. Je heel belangrijk voelen; een dag waarop alle aandacht alleen op jou gericht is. Een dag waarop je even kunt vergeten dat je een ouder, broertje of zusje hebt, dat ziek is. Voor de meisjes was er al een keer Voor-1-Dag Prinses georganiseerd. Nu waren 12 jongetjes van vijf tot elf jaar aan de beurt. Deze dag werd gefaciliteerd door PEC Zwolle United.

Toen de strafschoppen waren genomen, en de meesten waren benut, was de pret nog niet voorbij. Want deze binken gingen op een wel heel bijzondere manier naar de volgende locatie, namelijk: in een zwarte Hummer limousine!

Reacties

Reacties aan het laden...
Terug naar overzicht

Meer