24 november 2016

Op woensdag 23 november was de spanning om te snijden in de Topsporthal Ezinge in Meppel. Hier vond namelijk de finale plaats van de pilot van de PEC Zwolle Street League. Na twee voorrondes, op 9 en 16 november, gingen acht teams uit het basis- en voortgezet onderwijs de strijd met elkaar aan. 

De jongens en meisjes maakten het een spannend schouwspel. In de finale moesten er zelfs penalty's genomen worden om de felbegeerde eerste plaats in de wacht te slepen. Bij de basisscholen ging de winst naar CBS De Wel en bij de oudere categorie was het team uit de wijk Haveltermade de sterkste door een 5-4 overwinning op de Koedijkslanden. Koos de Vos, wethouder (sport) van de gemeente Meppel, reikte de bekers uit. Van PEC Zwolle-speler Wouter Marinus, die wel een paar talentjes had gespot, kregen de teams als klap op de vuurpijl kaarten voor de wedstrijd van PEC Zwolle - N.E.C. Nijmegen.

Tijdens de finaleronde werd er in een informele bijeenkomst met diverse partijen, waaronder wethouder De Vos en Arjan Jansen, directeur van stichting Regio Zwolle United, gesproken over de PEC Zwolle Street League. Met name aspecten als sociale cohesie in de wijk en het betrekken van welzijnswerkers kwamen hierbij naar voren. Hopelijk is de geslaagde pilot een opgang naar het starten van een PEC Zwolle Street League in Meppel in 2017. Aan enthousiaste kinderen in ieder geval geen gebrek.

De PEC Zwolle Street League was de eerste pilot van deze straatcompetitie buiten de gemeentegrenzen van Zwolle. De Street League werd georganiseerd door Sportteam Meppel Actief, Welzijn Mensenwerk, gemeente Meppel en PEC Zwolle / Regio Zwolle United.

 

Wat is de PEC Zwolle Street League?
PEC Zwolle Street League is een straatvoetbalcompetitie voor jongeren tussen de twaalf en zestien jaar waarin wijken en buurten tegen elkaar voetballen. Naast het winnen van deze straatvoetbalwedstrijden kun je ook op een andere manier punten verdienen; de zogenaamde extra 'Likes'. Dit kan door je als team in te zetten voor je eigen wijk. Door bijvoorbeeld straatafval op te ruimen of de boodschappen te doen voor je oude buurvrouw.  Een (video)sfeerimpressie van deze finale is in deze link (klik hier) te vinden. Een impressie van de eerste speelronde in de Haveltermade is hier te vinden.      

Reacties

Reacties aan het laden...
Terug naar overzicht

Meer