13 october 2016

De titel 'Jong Belegen' doet vermoeden dat het iets met kaas heeft te maken. Nee, PEC Zwolle United gaat geen kaashandel beginnen. Het is de titel van een studieproject binnen de opleiding Maatschappelijke Zorg van het Deltion College. In dit project worden studenten gekoppeld aan ouderen uit een aantal Zwolse verzorgingshuizen om samen deel te nemen aan diverse activiteiten. Zo kunnen de studenten in de praktijk ervaren hoe het is om met ouderen te werken en omgekeerd worden ouderen gemotiveerd actief bezig te zijn met jongeren.

 

Met het thema vitaliteit, waar deze groep zich mee bezig houdt, is de link naar een sportieve omgeving natuurlijk snel gelegd. Niet dat de ouderen letterlijk in beweging komen, een aantal is rolstoel gebonden, maar het deelnemen aan een activiteit staat voorop. Voor veel ouderen is een bezoek aan het MAC3PARK stadion al een belevenis op zich.

 

Na een kopje koffie in het spelershome namen de ouderen en de studenten deel aan een  rondleiding door het stadion. De rondleiders Bé Korf en Frits Bosma lieten niet alleen de diverse ruimtes zien, maar zorgden ook voor stukje historie door middel van een paar mooie P.E.C.-anekdotes. Waar mogelijk werd er vanzelfsprekend een blik op het veld geworpen, waar de eerste selectie bezig was met de training. En na afloop nog met een paar spelers op de foto.

 

Een van de vele reacties na afloop: "Woon ik mijn hele leven al in Zwolle, ben ik nog nooit in het stadion van PEC Zwolle geweest! Wat fantastisch om hier op mijn oude dag nog eens een kijkje te mogen nemen. Ik vind het helemaal geweldig".

Reacties

Reacties aan het laden...
Terug naar overzicht

Meer