12 october 2016

Veel enthousiaste reacties afgelopen woensdagmorgen na de eerste kennismaking met Walking Football op Sportcampus de Pelikaan. Onder de vlag van PEC Zwolle en in samenwerking met ouderenorganisatie WijZ is hier een eerste start gemaakt met een wekelijks trainingsuur. Deze tak van sport, voor zowel mannen als vrouwen, is met name geschikt voor ouderen. Lekker voetballen zonder te rennen.

 

"Het is toch fantastisch om hier 's morgens een balletje met elkaar te trappen", zegt Henk. Ook het sociale aspect wordt door de deelnemers benadrukt: "Dit is beter dan alleen thuis te zitten. Voor of na de training gezellig met z'n allen een kopje koffie drinken is minstens zo belangrijk als het voetballen zelf. Wij zijn volgende week weer van de partij hoor." Een paar toeschouwers gaven aan dan ook zeker mee te gaan doen.

 

"De opkomst bij deze eerste kennismaking met Walking Football is veelbelovend", zegt Gea Luttels, coördinator van PEC Zwolle United. Het enthousiasme van de deelnemers geeft ons de bevestiging dat we hier veel mensen een plezier meedoen. De training vindt overdag plaats, maar mocht de animo dermate groot worden, dan kunnen we ook overwegen om in de avonduren met een groep te starten."

 

Bent u 55 jaar of ouder en wilt u ook ervaren wat Walking Football inhoudt? Ook de komende woensdagen, 19 en 26 oktober en 2 november is men van harte welkom bij Sportcampus de Pelikaan aan de Haersterveerweg 2 in Zwolle. Inloop vanaf 09.30 uur en de training onder leiding van een sportinstructeur is van 10.00 tot 11.00 uur. Gewone sportschoenen volstaan, want er wordt gespeeld op kunstgras in een overdekte hal. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Gea Luttels, tel. 06-15339644.

 

Update; wijziging trainingstijd.

De kennismakingsbijeenkomsten zitten er inmiddels op. Met ingang van 9 november vindt de Walking Football training plaats van 14.30 tot 15.30 uur. Inloop vanaf 14.00 uur en na afloop van de training natuurlijk even nazitten in het gezellige clubhuis van Sportcampus de Pelikaan.

Reacties

Reacties aan het laden...
Terug naar overzicht

Meer