25 may 2016

Vrijdag 20 mei was Sportpark de Pelikaan de locatie voor de finaleronde van de PEC Zwolle Street League 2015/2016. Naast het winnen van zo veel mogelijk wedstrijden moet de winnaar van de PEC Zwolle Street League, ook door fairplay, maatschappelijke activiteiten en deelname aan thema avonden punten scoren. halen. Het team Mokerlauw uit de wijk Wipstrik wist dit het beste voor elkaar te krijgen en daarmee de kampioen van de PEC Zwolle Street League 2015/2016.

 

Finaleronde

De finaleronde van de PEC Zwolle Street League werd dit keer in het zand gespeeld. Dat is wel even heel anders voetballen en er gelden ook speciale regels. Daarom gaven de spelers van Pelikaan Beachsoccer Zwolle, kampioen van Nederland, een speluitleg. Vervolgens barstte de strijd los, want ook tijdens de finaleronde konden er nog volop punten (binnen de PEC Zwolle Street League likes genaamd) verdiend worden. Getuige de vele rode hoofden kostte het voetballen in het zand wel de nodige energie, maar vonden de spelers het erg leuk om eens op een andere manier te voetballen.

 

Winnaar

De uiteindelijke winnaar van de PEC Zwolle Street League 2015/2016 is het team Mokerlauw uit de wijk Wipstrik geworden. Zij hebben in totaal 48 likes weten te behalen. Deze likes hebben zij bij elkaar weten te verdienen door: wedstrijden te winnen, fairplay,  buurtbijdragen uit te voeren en deel te nemen aan thema- avonden. Naast de beker heeft Mokerlauw een clinic in het IJsseldelta stadion gewonnen en mogen zij bij de eerste competitiewedstrijd van PEC Zwolle in het nieuwe seizoen een ereronde lopen.

 

PEC Zwolle Street League

PEC Zwolle Street League is een straatvoetbalcompetitie voor jongeren tussen de 12 en 16 jaar waarin wijken en buurten van de gemeente Zwolle tegen elkaar voetballen. De partners van de PEC Zwolle Street League zijn: PEC Zwolle, PEC Zwolle United, SportService Zwolle, delta Wonen, gemeente Zwolle, Rabobank IJsseldelta, Travers Welzijn en Deltion College.

 

Eind augustus start het nieuwe seizoen. Er zijn al een aantal teams die zich hebben aangemeld. Lijkt het je leuk om ook mee te doen? Kijk dan snel op www.peczwollestreetleague.nl of op Facebook: PECZwolleStreetLeague of Twitter: @PECStreetLeague.

Foto: Theo Smits

Reacties

Reacties aan het laden...
Terug naar overzicht

Meer