19 may 2016

Voorafgaand aan de laatste competitiewedstrijd van PEC Zwolle Vrouwen vond in het IJsseldelta stadion een partnerbijeenkomst plaats van Regio Zwolle United. Om samen het seizoen af te sluiten waren de partners uitgenodigd voor een informele bijeenkomst met een sportief programma.

 

Na het welkomstwoord gaf Arjan Jansen, directeur van Regio Zwolle United, een korte terugblik op het seizoen. Zo benoemde hij onder meer de lancering van Port of Zwolle, het succesverhaal van een Wajonger dankzij arbeidsparticipatie, de kick-off van de Maatschappelijke speelronde en het bezoekersrecord bij PEC Zwolle Vrouwen. Na de presentatie stond een kennismaking met Walking football op het programma; een voetbalvorm voor ouderen die nog graag een balletje willen trappen.

 

Helaas waren de weersomstandigheden net iets te onvoorspelbaar, waardoor werd overgeschakeld naar de 'slecht weer activiteit' door met ruim 30 partners de tribunerace te spelen. Op de Klaas Drost-tribune zaten achter de stoeltjes, verdeeld over vier vakken, maar liefst 40 vragen geplakt. De teams, genaamd Kingsley, Veldwijk, Begois en Van Polen gingen fanatiek van start om per vak de vragen over PEC Zwolle en Regio Zwolle United te beantwoorden. Per vak mocht er telkens een persoon per team het vak in om een vraag op te zoeken. Onder tijdsdruk probeerden een aantal deelnemers vals te spelen met behulp van Google onder het mom van "Ja, maar ik kreeg net een berichtje". Gelukkig zaten de strenge scheidrechters er bovenop. Team Veldwijk mocht zich de trotse winnaar van de tribunerace noemen.

 

Na al dat trappen op en neer rennen was het tijd om gezamenlijk een hapje te eten. Iedereen kon genieten van een heerlijk door Las Rosas verzorgd tapasbuffet. En als afsluiting van de partnerbijeenkomst werd de sfeervolle wedstrijd van PEC Zwolle Vrouwen tegen FC Twente Vrouwen bijgewoond. Net als bij de mannen vormde het stadion in Zwolle het decor voor de kampioenshuldiging. FC Twente Vrouwen mocht ten koste van Ajax Vrouwen de kampioensschaal van de Eredivisie Vrouwen in ontvangst nemen.

 

Foto: Lute Bruinenberg

Reacties

Reacties aan het laden...
Terug naar overzicht

Meer