17 march 2016

In samenwerking met de gemeente Zwolle, de gemeente Kampen en Rabobank IJsseldelta heeft PEC Zwolle United in maart meegewerkt aan de Week van het Geld. Het doel van deze themaweek is om leerlingen te leren omgaan met geld. Door kinderen al jong te leren omgaan met geld, wordt de basis gelegd voor financiële zelfredzaamheid op volwassen leeftijd. Immers, jong geleerd is oud gedaan!

 

Zo gingen onder andere medewerkers van Rabobank IJsseldelta op pad om maar liefst 60 gastlessen te verzorgen bij verschillende basisscholen in Zwolle en Kampen. Door middel van de ‘cashquiz’ leerden kinderen meer over geld en diverse prominenten hielpen in de klas een handje mee. Leerlingen op de Emmaschool in Kampen en De Vlieger 3 in Zwolle werden verrast door een paar speciale quizmasters. Wout Brama en Wouter Marinus, twee spelers van PEC Zwolle, kwamen hier namelijk de gastles verzorgen.

 

De ‘cashquiz’ was bij Wout en Wouter in goede handen en de kinderen werden gemotiveerd om goed over de vragen na te denken. Wout: “Ik denk dat Ron Jans trots op ons kan zijn hoe wij het vandaag als ‘leraar’ hebben gedaan.’ Vanzelfsprekend was er na afloop van de quiz tijd voor handtekeningen en selfies.

Kijk hier voor meer info over de ‘cashquiz’.

Reacties

Reacties aan het laden...
Terug naar overzicht

Meer