23 february 2016

Leerlingen van basisschool De Oosterenk hebben de afgelopen periode gewerkt aan een project over voeding en beweging. Op uitnodiging van PEC Zwolle United, brachten de leerlingen van de groepen 5 en 6 een bezoek aan PEC Zwolle.  Zo werd de alom bekende Schijf van vijf besproken. En wat kun je nou het beste drinken? Water of appelsap?

 

Om de ochtend lekker sportief te beginnen kwamen de kinderen lopend naar het IJsseldelta stadion. Gelijk door naar de tribune om daar de training van de eerste selectie te bekijken. Vervolgens werden ze ontvangen in de officiƫle perskamer van PEC Zwolle waar Jenny Venema, verzorgster en voedingsdeskundige van het eerste elftal, een presentatie hield over gezonde voeding. Door het schoolproject wisten de leerlingen er al veel over, want op de vragen van Jenny kwamen heel veel goede antwoorden. Zo wisten ze dat sinaasappelsap helemaal niet zo gezond is als je in de eerste instantie zou denken, omdat er zo veel suiker in zit.

 

Bart van Hintum en Kingsley Ehizibue waren ook aanwezig bij de presentatie om te vertellen wat ze eten. Zo ontbijten beide spelers onder andere met broodjes ei, yoghurt en fruit. Kingsley drinkt de hele dag water en Van Hintum neemt 's morgens een speciale shake waar de juiste voedingsstoffen in zitten. Verbazing alom toen de voetballers aangaven dat ze wel het dubbele eten van wat 'gewone' mensen eten. Aangezien de mannen topsport bedrijven moet dit ook wel. Voedsel is tenslotte de brandstof van het lichaam.

 

Naast de vragen over voeding hadden de leerlingen uiteraard nog een heleboel andere prangende vragen. Zo bekenden beide topspelers dat ze als kind supporter waren van Ajax;  Van Hintum had zelfs een Ajax dekbed.  Na de vraag hoe de winst van PEC Zwolle voelde op Feyenoord verscheen er een enorme glimlach op het gezicht van Kingsley. "Ik weet niet of jullie zondag gekeken hebben, maar na een flinke misser voelde het heel goed om toch nog een doelpunt te maken", aldus de 20-jarige Zwollenaar.

 

Na het beantwoorden van alle vragen kregen de kinderen een poster, welke gesigneerd werd door beide spelers. Als traktatie kregen ze een gezonde snack mee, een appel en een flesje water, geheel passend binnen het thema gezonde voeding.

 

PEC Zwolle TV heeft een kort filmpje gemaakt van het bezoek.

 

Foto: Pamela van der Zee

Reacties

Reacties aan het laden...
Terug naar overzicht

Meer