22 february 2016

Stewards en/of politieagenten in de dop? Afgelopen week was een groep van 30 zogenaamde Politiekids uit de Zwolse wijk Holtenbroek te gast in het IJsseldelta stadion. Met hun felgekleurde hesjes en speciale caps zagen de jongens en meiden, in de leeftijd van 9 t/m 11 jaar, er in ieder geval enorm stoer uit.

 

Allereerst  kregen de jongeren een rondleiding van de gidsen Arno en Jan door het stadion. Vooral de commandoruimte op de bovenste verdieping vonden ze erg interessant. Diederik Meijntjes, manager wedstrijdorganisatie, vertelde hoe alles in zijn werk gaat tijdens de wedstrijden en over de samenwerking met de politie. En wat je allemaal in de gaten kunt houden met de camera's en tv-schermen was best wel indrukwekkend voor de Politiekids.

 

Na de rondleiding mochten de Politiekids zelf de Noord-tribune op. In verschillende groepjes vonden rollenspellen plaats, waarbij afwisselend voor supporter en steward werd gespeeld. Zo wilden een aantal feestvierende PEC Zwolle-supporters nog lang niet naar huis na de mooie overwinning op Feyenoord. Het stadion ging echter sluiten en na een goed gesprek kregen de stewards het voor elkaar om het groepje heel rustig naar buiten te begeleiden. Zo werd het niet alleen een leuke maar ook een hele leerzame middag.

 

Politiekids Zwolle is een samenwerking tussen Politie Team Zwolle, Travers Welzijn, de gemeente Zwolle, Doomijn, atletiekvereniging AV PEC, Sportservice Zwolle en de Brede Scholen in Holtenbroek. Het project Politiekids in Zwolle leidt kinderen op tot Politiekid. De training duurt een half jaar. Het leert kinderen competenties aan, kinderen worden bewust, leren samenwerken en het draagt bij aan het besef van normen en waarden. Kinderen worden in positieve verbinding gebracht met de Politieorganisatie en voelen zich daarmee verbonden. Politiekids vormen een groep. Ze dragen bij aan de veiligheid in de wijk en voeren daarvoor preventieve acties uit.

 

Foto: Perry van der Ploeg

Reacties

Reacties aan het laden...
Terug naar overzicht

Meer