18 february 2016

Naast de voetbalwedstrijden worden voor de deelnemers aan de PEC Zwolle Street League ook regelmatig thema-avonden georganiseerd. Zo stond er afgelopen week een bijeenkomst op het programma met de titel 'Leven als een prof'. Zo'n 30 jongeren wilden wel eens van Kingsley Ehizibue weten hoe het is om profvoetballer bij PEC Zwolle te zijn.

 

De thema-avond ging van start met een leerzame presentatie door Mineke Vegter, de clubarts van PEC Zwolle, over gezonde voeding en beweging. Op een interactieve en leerzame manier wist Mineke de jongeren te boeien met koolhydraten, eiwitten en vetten. Ook Kingsley vertelde de jongeren dat gezonde voeding heel erg belangrijk is als je een sportieve prestatie moet leveren. De meeste jongeren hebben op school wel geleerd wat de 'Schijf van Vijf' inhoudt, maar het in de praktijk toepassen blijkt toch wel een heel ander verhaal te zijn. De avond was voor velen weer een mooi eyeopener.

 

Na de presentatie mochten de jongeren Kingsley ook andere vragen stellen over het voetballer zijn bij PEC Zwolle. Van 'Hoe oud was je toen je begon met voetballen?' en 'Hoe laat ga ja 's avonds naar bed?' tot 'Bij welke topclub zou je ooit graag willen spelen?' Kingsley kreeg talrijke vragen op zich afgevuurd. "Poeh, er zaten best lastige vragen tussen hoor. Over sommige vragen moest ik flink nadenken, maar ik vond het wel erg leuk om te doen".

 

De PEC Zwolle Street League teams kregen overigens per speler een Like toegekend voor hun aanwezigheid op deze thema-avond. En de beste vragen werden met een extra Like beloond. Zo heeft de huidige koploper in de competitie de voorsprong zelfs iets uit kunnen bouwen.

 

Op vrijdag 4 maart, in de voorjaarsvakantie, staat het jaarlijkse zaalvoetbaltoernooi op het programma en op 18 maart vindt de eerstvolgende reguliere competitieronde plaats.

Reacties

Reacties aan het laden...
Terug naar overzicht

Meer