12 december 2016

Kan ik dit wel?’ Een koude wind langs je gezicht. De rugzak voelt inmiddels aan alsof hij vol zit met lood. Door de hoogte van de berg is er weinig zuurstof. We hebben gewacht op de verlossende helikopter die ons hier weg zou halen. Die kwam dus niet meer. Nog vier dagen moesten we door wandelen. Nou, dan zit je er wel doorheen,’ zegt oud-marinier Laurens van Geffen over zijn missie met de mariniers. Met zijn speech tijdens het pre-event Basecamp038 probeerde hij de groep klimmers te motiveren.

 

Bijna gaat het gebeuren. 50 ondernemers uit de Regio Zwolle gaan de hoogste berg van Afrika, de Kilimanjaro, beklimmen. PEC Zwolle United organiseerde zaterdag 10 december een event om de klimmers te bedanken en succes te wensen. Er hing een hele positieve sfeer tijdens het event. Veel dankbaarheid van de vertegenwoordigers van Monicares Foundation, Make A Wish, Intermezzo en PEC Zwolle United was te horen tijdens de korte speeches. ‘Jullie zijn allemaal toppers!’ eindigde Corine den Hollander van Intermezzo haar speech.

 

En dat zijn het ook. Het is een grote uitdaging, waarin fysieke en mentale kracht samen komen. De deelnemers ondergaan allemaal een medische keuring ter voorbereiding op de beklimming. ’Hoe word je 100? Door mee te doen aan Basecamp038,’ vertelde cardioloog Arnoud van ’t Hof. Hij benadrukt tijdens zijn speech dat de klimmers goed voor zichzelf moeten zorgen. ‘Jullie verbranden die dag 10.000 kcal, dus je moet een week van te voren al extra voedingstoffen binnen krijgen.’

 

De motivatiespeech van Laurens van Geffen kwam goed aan. ‘Je bent er pas als je er bent’, vertelde hij. ‘De mensen die thuis blijven, zijn ver weg. Maar op die berg zijn ze zo dicht bij. Je denkt tijdens een beklimming enorm veel aan de mensen die thuis zitten.’ Die thuisblijvers hadden als verassing een kleine videoboodschap ingestuurd. Glimlachend keken de klimmers naar het filmpje van hun familie, kinderen en partners. Dat gaf wel extra motivatie.

 

1 berg, 50 deelnemers en de Regio Zwolle. Dat zijn de drie belangrijkste ingrediënten voor een uniek idee dat in 2015 plan vatte: de beklimming van de Kilimanjaro. De deelnemers gingen zelf actief op zoek naar sponsoren. De sponsoropbrengst is bestemd voor vier goede doelen, waaronder PEC Zwolle United. Als dank voor hun inzet kregen de klimmers dit Pre-event aangeboden en werd de wedstrijd PEC Zwolle tegen Willem II bezocht.

 

Laurens van Geffen vertelde over zijn zware missie met de mariniers. Maar als dan iemand, van twee bij twee meter, naast je komt lopen en zegt: ‘Ik heb het net zo zwaar hoor,’ dan weet je weer dat je niet de enige bent. Je hebt elkaar zo hard nodig op die berg, ook om weer positief te denken. ‘Misschien kan ik dit wel.’

Reacties

Reacties aan het laden...
Terug naar overzicht

Meer