23 december 2016

Vrijdag 16 december was het MAC³park stadion de locatie voor de finaleronde van de najaarscompetitie van de PEC Zwolle Street League 2016/2017. Om het kampioenschap binnen te halen was het niet alleen zaak om zo veel mogelijk wedstrijden te winnen, maar ook extra punten te scoren door fairplay. Daarnaast tellen ook de Likes mee die de teams de afgelopen maanden aan maatschappelijke activiteiten, de zogenaamde buurtbijdragen, hebben verdiend.

 

Finaleronde

Om 16.30 uur klonk het startsignaal en werd er tot 19.00 uur in twee poule's fanatiek gestreden voor de winst. Onder aanmoediging van ouders, grootouders  en buurtgenoten ging het kampioenschap in poule A naar FC Trinna uit Dieze-West en in poule B naar FC Streetboys uit Stadshagen, met respectievelijk 30,5 en maar liefst 63 Likes.

 

Leuke prijzen

Naast de bekers en medailles mogen de kampioensteams bij een competitiewedstrijd van PEC Zwolle een ereronde door het stadion lopen en krijgen zij een clinic van assistent-trainer Albert van der Haar en twee PEC Zwolle-spelers. FC Streetboys wist nog een extra prijs binnen te slepen voor de ‘meest originele buurtbijdrage’. Zij kregen een cheque van € 250= voor het organiseren van een teamactiviteit in de eigen wijk.

 

Voorjaarscompetitie

Eind februari 2017 start de voorjaarscompetitie. Er zijn al een aantal teams die zich weer hebben aangemeld. Lijkt het jou ook gaaf om te gaan voetballen in de leukste straatvoetbalcompetitie van Zwolle? Vorm dan samen met jongens en/of meiden uit jouw wijk een team en schrijf je in. Kijk voor het inschrijfformulier op www.peczwollestreetleague.nl of neem voor meer informatie contact op met Dion Reijnen op dion@peczwollestreetleague.nl.

 

PEC Zwolle Street League  

PEC Zwolle Street League is een straatvoetbalcompetitie voor jongeren tussen de 12 en 16 jaar, waarin wijken en buurten uit Zwolle tegen elkaar voetballen. De partners van de PEC Zwolle Street League zijn: PEC Zwolle, PEC Zwolle United, SportService Zwolle, delta Wonen, gemeente Zwolle, Rabobank IJsseldelta, Travers Welzijn, Deltion College en Van Wijnen.

 

Foto's: Theo Smits

Reacties

Reacties aan het laden...
Terug naar overzicht

Meer