26 january 2017

Van 28 januari tot en met 3 februari 2017 organiseert PEC Zwolle / Regio Zwolle United de week van de vitaliteit. Diverse activiteiten en bijeenkomsten worden georganiseerd voor jong en oud. Met als doel om bewegen, gezonde voeding en gezond leven aan te moedigen, maar ook om verbinding tussen mensen te stimuleren.
Onder meer de volgende activiteiten worden georganiseerd: 

Bijeenkomst Vitaliteit  
Het Health Innovation Park, Agri & Food Innovatiecluster Regio Zwolle, PEC Zwolle / Regio Zwolle United en partners hebben vanuit verschillende perspectieven ambities op het gebied van vitaliteit. Om deze bij elkaar te brengen hebben zij de handen ineen geslagen voor de Bijeenkomst Vitaliteit. Ondernemers en bestuurders worden geïnspireerd met aansprekende projecten en worden meegenomen in de ambities voor een vitale provincie Overijssel en Regio Zwolle. 

Focuswedstrijd PEC Zwolle Vrouwen   
PEC Zwolle Vrouwen speelt op 3 februari 2017 de thuiswedstrijd tegen ADO Den Haag. De wedstrijd staat in het teken van vitaliteit. Relevante doelgroepen worden uitgenodigd voor de wedstrijd, waaronder basisscholen uit de Regio Zwolle. Ook geven de speelsters van PEC Zwolle Vrouwen verschillende clinics bij amateurverenigingen in de Regio Zwolle. 

Kids-middag  
Een groot kinderspektakel voorafgaand aan de wedstrijd tussen PEC Zwolle en FC Twente op 29 januari 2017. Onze jongste seizoenkaarthouders, de kinderen van sponsoren en andere fans van 0-12 jaar kunnen deelnemen aan een actief programma in het Event Center. In lijn met de week van de vitaliteit: met een knipoog naar bewegen en gezonde voeding. 

Project 'Vitale Kids!' 
Gezonde voeding en veel bewegen is voor de ontwikkeling van (jonge) kinderen ontzettend belangrijk. Door middel van jeugdvoetbal, schoolvoetbaltoernooien en clinics worden kinderen aangespoord om te bewegen. Zo maakt deze week ook onderdeel uit van het project 'Vitale Kids!', waarbij in samenwerking met onder anderen Sercodak Dalfsen en Landstede, kinderen bewust worden gemaakt van een gezonde leefstijl.  Zo worden er gedurende deze week clinics gegeven bij verschillende amateurvoetbalverenigingen. Ook wordt er tijdens de week de thema-avond 'Leven als een prof' georganiseerd, waarbij een gezonde leeftstijl (voeding en bewegen) centraal staat. Het bovengenoemde 'Kidsevent' is een mooi voorbeeld waarbij de allerjongsten, doormiddel van verschillende activiteiten en de inzet van PEC Zwolle Vrouwen-speelsters, gestimuleerd worden om te bewegen.   Een actief leven is een gezond streven! 

PEC Zwolle Street League     
De Street League is de maatschappelijke straatcompetitie van Zwolle. Jongeren kunnen punten verdienen door wedstrijden te winnen, maar ook door maatschappelijke bijdragen te doen in de wijk. In de Week van de Vitaliteit volgen de jongeren de themabijeenkomst ‘Leven als een prof’, waarbij een gezonde leefstijl centraal staat. 

Walking Football    
Bewegen is belangrijk voor iedereen, zeker als je een dagje ouder wordt. In teamverband sporten is natuurlijk ontzettend leuk, maar voor veel mensen geen optie meer als je ouder wordt. Toch kriebelt het bij veel ouderen nog om competitief bezig te zijn: Walking Football biedt een prachtige uitkomst en het is goed voor de gezondheid. De term zegt het al: de spelers mogen niet rennen. In de Week van de Vitaliteit slaat PEC Zwolle United de handen ineen met welzijnsorganisatie WIJZ voor een wedstrijd tussen de ouderen die actief zijn bij PEC Zwolle en FC Twente. 

Bijeenkomst Zonta Zwolle     
Zonta Zwolle organiseert in de Week van de Vitaliteit een netwerkbijeenkomst rondom het thema sterke vrouwen en gezondheid. Aanwezig zijn 50 tot 100 vrouwen vanuit Zwolle en omgeving. Zonta is een wereldwijde serviceorganisatie van vrouwen met een zelfstandige of leidinggevende positie in beroep, bedrijf of organisatie. De bijeenkomst vindt plaats in het MAC3PARK stadion voorafgaand aan de wedstijd tussen PEC Zwolle Vrouwen en ADO Den Haag Vrouwen. 

Kick-off arbeidsparticipatie 
Een van de focusprojecten van PEC Zwolle United is arbeidsparticipatie, waarbij deelnemers letterlijk en figuurlijk in beweging komen. De gemeente, BC Group en Manpower zijn partners in het project en streven naar ‘Werken Aan Minder Bijstand’. Het doel is om mensen met afstand tot de arbeidsmarkt weer een plek in de arbeidsmarkt te geven. Doormiddel van trainingen, workshops en vitaliteitsprogramma's worden deelnemers weer arbeidsfit om een stap naar een betaalde baan kleiner te maken. In de Week van de Vitaliteit is de kick-off voor de nieuwe periode. Deelnemers krijgen onder andere letterlijk training om weer fit te worden. 

Inspiratiesessie studenten Aeres Hogeschool 
De Aeres Hogeschool in Dronten is een agrarische hogeschool gericht op onder andere bedrijfskunde, voedsel en groene ruimte. Vitaliteit is een belangrijk speerpunt voor (studenten) op de hogeschool. In het kader van de week van de vitaliteit komen 35 studenten op bezoek in het MAC3PARK stadion. Ze volgen een inspiratiesessie over circulaire business- & verdienmodellen, wederkerige waardecreatie en gezamenlijk eigenaarschap. Vervolgens brainstormen de studenten over de manier waarop de kracht van voetbal kan worden gebruikt om de regionale vitaliteit verder te versterken.

Fitnessontbijt 
Ook de ondernemers in de Businessclub van PEC Zwolle worden betrokken bij de week van de vitaliteit. PEC Zwolle en fitnesscentrum Fitland organiseren maandelijks een fitnessontbijt voor de leden van de Businessclub. In de week van de vitaliteit worden de ondernemers extra gestimuleerd om hieraan deel te nemen. Beweging, gezonde voeding en netwerken gaan hand in hand tijdens het fitnessontbijt.

De Week van de Vitaliteit is te volgen via de social media van PEC Zwolle en PEC Zwolle United via de hashtags #SamenVitaal #VitaleKids!. Van elke dag zal er een verslag komen op www.peczwolleunited.nl 

Reacties

Reacties aan het laden...
Terug naar overzicht

Meer