2 february 2017

Op 29 januari 2017 speelde PEC Zwolle de thuiswedstrijd tegen FC Twente. Voorafgaand aan de wedstrijd was er een bijeenkomst over ‘vitaliteit’ met ondernemers en bestuurders uit de health-, agrifood- en sportsector.

De Regio Zwolle is een van de krachtigste economische groeiregio’s van Nederland. De arbeidsethos van de regionale inwoners wordt hierbij steevast genoemd als een van de pijlers van dit succes. Er ontstaan steeds meer initiatieven om de kracht van werknemers verder te versterken door te investeren in de vitaliteit van de inwoners, bijvoorbeeld door gezonde voeding (agrifood), zorgpreventie (health) en beweging (sport). Een fitte werknemer is gelukkiger, heeft minder verzuim- en zorgkosten en heeft een hogere productiviteit. 

Het Health Innovation Park, Agri & Food Innovatiecluster Regio Zwolle, PEC Zwolle / Regio Zwolle United en diverse partners hebben vanuit verschillende perspectieven (health, agrifood en sport) ambities om bij te dragen aan een vitale provincie Overijssel en Regio Zwolle: Wat kunnen wij bijdragen aan een vitale regio Zwolle in 2020? Deze organisaties hadden daarom het initiatief genomen voor de vitaliteitsbijeenkomst, met als doel om de uiteenlopende ambities bij elkaar te brengen. Een aantal aansprekende projecten werd tijdens de bijeenkomst in de schijnwerpers gezet.

Programma

Wilma Koch (directeur Health Innovation Park) verwelkomde als dagvoorzitter de gasten en gaf inzicht in de speerpunten vanuit de health-sector. Hierbij werd ook ingezoomd op de ambities vanuit de zorgkant en de nauwe samenwerking hierin met gezondheidsinstellingen in de regio Zwolle. Mirjam Oosterbroek (adviseur Zilveren Kruis) vertelde over projecten van Zilveren Kruis om ondernemers te ondersteunen bij het fit houden van hun werknemers. Arjan Jansen (Regio Zwolle United) gaf een betoog over de rol van sport en bewegen om vroegtijdig een gezond leefpatroon bij kinderen te stimuleren. Een krachtige relatie tussen top- en breedtesport is hierbij van grote waarde. Geert Kuipers, projectleider Agri&Food Innovatie Cluster Regio Zwolle, deelde de ambitie van het cluster op het gebied van gezonde voeding en benadrukte het belang daarvan in relatie tot gezondheid. ,,Inzicht in wat de zorg nodig heeft, moet de basis zijn voor de consument”, aldus Geert Kuipers. De bijeenkomst werd afgesloten door Carlijn Postma en Edwin Peterman, die samen met 48 andere ondernemers de Kilimanjaro beklommen en geld ophaalden voor vier goede doelen. Een intensief trainingsprogramma zorgde voor enorme verbetering van de conditie. Ook nam de helft van de deelnemers deel aan een experiment voor onderzoek naar hoogteziekte.

De bijeenkomst was succesvol omdat vanuit een breed perspectief bestuurders en ondernemers rondom het thema vitaliteit met elkaar kennis konden maken. De ambitie is om de komende jaren verdere samenwerking te verkennen, een verdiepingsslag te maken, focus aan te brengen en op een efficiënte manier de projecten uit te (blijven) voeren. Na afloop van de bijeenkomst genoten de deelnemers van een lunch en vertrokken zij naar de wedstrijd voor de provinciale derby tussen PEC Zwolle en FC Twente. 

Week van de vitaliteit 

De bijeenkomst was onderdeel van de Week van de Vitaliteit. In deze week worden diverse activiteiten en bijeenkomsten georganiseerd voor jong en oud. Met als doel om bewegen, gezonde voeding en gezond leven aan te moedigen, maar ook om verbinding tussen mensen en zelfvertrouwen te stimuleren.

Reacties

Reacties aan het laden...
Terug naar overzicht

Meer