2 february 2017

Naast de verschillende beweegactiviteiten voor kinderen, zoals het Kidsevent en diverse clinics, hebben de mannen van het Walking Football in de Week van de Vitaliteit ook hun beste beentje voorgezet. En hebben de jongeren van PEC Zwolle Street League en Playing for Success een presentatie bijgewoond over gezonde voeding. 

 

Walking Football 

Bewegen is belangrijk voor iedereen, zeker als je een dagje ouder wordt. In teamverband sporten is natuurlijk ontzettend leuk, maar voor veel mensen geen optie meer als je ouder wordt. Toch kriebelt het bij veel ouderen nog om competitief bezig te zijn: Walking Football biedt een prachtige uitkomst en het is goed voor de gezondheid.  

Sinds oktober 2016 wordt er onder de vlag van PEC Zwolle United door een groep 55-plussers wekelijks een uur Walking Football gespeeld op Sportcampus De Pelikaan. Hoog tijd dus om eens een wedstrijdje te organiseren en zo stond er in de Week van de Vitaliteit een ontmoeting op het programma met de mannen van FC Twente. Ondanks dat er niet gerend mag worden, ging het er behoorlijk fanatiek aan toe. Er werd flink gescoord en uiteindelijk kwam FC Twente als winnaar uit de bus. Daarna gezellig nazitten met z'n allen, want bij Walking Football is het sociale aspect ook een belangrijke factor. Er werd al gesproken over een revanche partij! 

 

'Leven als een prof' 

De Street League is de maatschappelijke straatvoetbalcompetitie van Zwolle. Jongeren kunnen punten verdienen door wedstrijden te winnen, maar ook door maatschappelijke bijdragen te doen in de wijk. In de Week van de Vitaliteit volgen de jongeren de themabijeenkomst ‘Leven als een prof’, waarbij een gezonde leefstijl centraal staat. Ook kinderen vanuit het project Playing for Success namen hier aan deel. 

 

Mineke Vegter, de clubarts van PEC Zwolle, verzorgde een leuke presentatie over gezonde voeding, waarbij ook de PEC Zwolle-spelers Kingsley Ehizibue en Mike Hauptmeijer werden betrokken. Zo vertelde Kingsley dat hij heel veel groente eet en gek is op rijst met kip. En ook in zijn vakantie houdt Mike rekening met zijn voeding. 'Natuurlijk eet je dan wel eens wat minder gezonde dingen, maar je bent er inmiddels zo aan gewend om op je voeding te letten, dat het gewoon automatisch gaat". Na de presentatie mochten de kinderen vragen stellen aan de spelers en dat hebben ze geweten. De leukste vragen werden gesteld door Sven en hij ontving van Kingsley en Mike een bidon (om lekker water uit te drinken). Na afloop voor iedereen een flesje water en een appel mee naar huis en natuurlijk een poster met handtekeningen.

Wij wijzen u ook graag op een mooie impressie die door PEC Zwolle TV is gemaakt over de Week van de Vitaliteit.

 

Reacties

Reacties aan het laden...
Terug naar overzicht

Meer