Maatschappelijke betrokkenheid staat bij PEC Zwolle al jaren hoog in het vaandel. Door het bundelen van allerlei maatschappelijke activiteiten zijn we in 2010, met ondersteuning van diverse partners, gestart met PEC Zwolle United. Om mensen die een steuntje in de rug nodig hebben, dan wel verdienen, iets extra’s te bieden. PEC Zwolle United is het maatschappelijk hart van de club en sinds 2014 één van de domeinen van ANBI-stichting Regio Zwolle United.

Onder de noemer ‘Meer dan Voetbal’ wil PEC Zwolle United mensen samenbrengen, activeren en faciliteren om hun ambities door middel van voetbal te verwezenlijken. Met ondersteuning van diverse partners worden er voor verschillende doelgroepen - voor jong en oud - allerlei activiteiten en projecten georganiseerd. De verschillende projecten zijn onderverdeeld in vier pijlers, de zogenaamde Stars, en kenmerken zich door een actieve betrokkenheid van PEC Zwolle-spelers, - speelsters en trainers.

Bedrijven en organisaties in Regio Zwolle kunnen in deze stichting participeren en investeren om de kracht van voetbal te gebruiken als katalysator voor waardevolle sportieve, maatschappelijke en economische projecten. Het doel van Regio Zwolle United is een krachtige en ondernemende Regio Zwolle, waarin iedereen een steentje bijdraagt om de leefbaarheid en het collectieve welzijn te versterken. Samen met betrokken partners het kloppend hart zijn van Regio Zwolle op sociaal-economisch en sportief gebied, dat is ons doel.