Maatschappelijke betrokkenheid staat bij PEC Zwolle al jaren hoog in het vaandel. Door het bundelen van allerlei maatschappelijke activiteiten zijn we in 2010, met ondersteuning van diverse partners, gestart met PEC Zwolle United. We willen mensen die een steuntje in de rug nodig hebben, iets extra’s bieden. De verschillende projecten, onderverdeeld in vier pijlers, kenmerken zich door een actieve betrokkenheid van spelers, trainers, vrijwilligers, ambassadeurs en medewerkers.

PEC Zwolle is met recht ‘Meer dan Voetbal’. De club wil mensen samenbrengen, activeren en faciliteren om hun ambities door middel van voetbal te verwezenlijken. Om deze ambities nog beter te realiseren heeft PEC Zwolle er in juni 2014 nog een schepje bovenop gedaan; Stichting Regio Zwolle United (RZU) werd in het leven geroepen. Hierdoor kan er nog actiever ingezet worden op de sociaal-maatschappelijke betrokkenheid van PEC Zwolle. PEC Zwolle United is een van de domeinen van deze stichting, naast de domeinen: regiobinding (bestuurlijke bindingen), vrouwenvoetbal (PEC Zwolle Vrouwen) en talentontwikkeling.

Bedrijven en organisaties in de Regio Zwolle kunnen in deze stichting participeren en investeren om de kracht van voetbal te gebruiken als katalysator voor waardevolle sportieve, maatschappelijke en economische projecten. Het doel van Stichting Regio Zwolle United is een krachtige en ondernemende Regio Zwolle, waarin iedereen een steentje bijdraagt om de leefbaarheid en het collectieve welzijn te versterken. Samen met betrokken partners het kloppend hart zijn van de Regio Zwolle op sociaal-economisch en sportief gebied, dat is ons doel.