'Ik heb 15 jaar met veel plezier gevoetbald bij (toen nog) 'FC' Zwolle. Na in 2011 te zijn gestopt met voetballen, wilde ik me wel blijven inzetten voor de club. Ik heb PEC Zwolle zien uitgroeien tot wat het nu is en ik ben ervan overtuigd dat we nog veel verder gaan komen. Zeker ook op maatschappelijk gebied heeft PEC Zwolle in de loop der jaren enorme sprongen gemaakt. Nog steeds zijn kinderen enthousiast als PEC Zwolle op bezoek komt! 

In mijn huidige rol als trainer-coach van PEC Zwolle O19 en als ambassadeur van PEC Zwolle United, kan ik de ingeslagen weg op maatschappelijk gebied voortzetten. Ik zie mijn toegevoegde waarde vooral terug in het geven van inzichten. Dat als je iets wilt bereiken, je niet alleen genoeg hebt aan je talent, maar zeker ook moet werken aan een goede mentaliteit. Verantwoording nemen, goede keuzes maken en niet direct opgeven als iets niet lukt. Ik merk nog altijd dat kinderen tegen je op kijken als je een topsporter bent. Als je hier op een positieve manier mee om weet te gaan, kun je echt het verschil maken bij veel kinderen.

Binnen PEC Zwolle United richt ik me voornamelijk op voetbal gerelateerde projecten. Ik wil kinderen op deze manier kennis laten maken met voetbal om zo meer beweging te stimuleren. Daarnaast sluiten de projecten op het gebied van fitheid en gezondheid goed aan op mijn achtergrond als voetballer. Ik ben één van de weinige oud-spelers die via deze constructie betrokken blijft bij PEC Zwolle. Ik zie dat als een stuk waardering voor mijn carrière en ik hoop dat we samen nog meer gaan bereiken dan we tot nu toe hebben gedaan. Ik zal me hier in ieder geval vol overtuiging voor inzetten!'

Albert van der Haar

Meer