Kernboodschap: Een actief leven is een gezond streven

Naast dat sporten heel belangrijk is voor de gezondheid heeft het ook een sociale factor, welke eigenlijk minstens zo belangrijk is. Zeker voor senioren. Het samen sporten door deel te nemen aan OldStars walking football draagt niet alleen bij aan de fysieke gezondheid, maar zorgt ook voor sociale contacten. Door het eigen PEC Zwolle OldStars team wordt er wekelijks getraind en regelmatig deelgenomen aan regionale en nationale toernooien.

In samenwerking met SportService Zwolle en welzijnsorganisatie WijZ worden amateur voetbalverenigingen ondersteund bij het opstarten van het walking football aanbod voor senioren. Bij tal van clubs in en om Zwolle zijn, mede door ondersteuning van het Ouderenfonds, inmiddels OldStars-groepen actief.

Tevens bieden wij ouderen de mogelijkheid om een wedstrijd van PEC Zwolle te bezoeken. En organiseren wij koffie-ochtenden voor senioren, al dan niet in combinatie met een rondleiding in het stadion en vindt er in samenwerking met het KPN Mooiste Contact Fonds en Hotel Lumen & Events jaarlijks een kerstdiner voor eenzame ouderen plaats.