4 february 2019

Door het aanbieden van een structureel sportaanbod wil PEC Zwolle United meerdere doelgroepen de mogelijkheid bieden om lekker te bewegen en fit te worden en/of te blijven. Zo is er in het najaar van 2016, in samenwerking met ouderenorganisatie WijZ, gestart met PEC Zwolle OldStars. Het team dat onder de vlag van PEC Zwolle uitkomt en de club ook op (inter)nationale toernooien vertegenwoordigt. Deze samenwerking is sinds begin 2018 uitgebreid met SportService Zwolle om ook de rest van de stad te bedienen met het aanbod. Ook ondersteunt PEC Zwolle United verenigingen in de regio bij het opstarten van dit aanbod voor senioren.

OldStars Walking Football is een van oorsprong Engelse vondst en een vorm van voetbal waarbij, de naam zegt het al, de spelers niet mogen rennen. Het is een prachtig alternatief voor ouderen die vanwege fysieke beperkingen niet meer mee kunnen doen aan het traditionele voetbal, maar wel graag een balletje willen trappen. Bovendien is naast lekker bewegen ook het sociale aspect voor deze doelgroep van groot belang. Na een uurtje sporten gezellig even nazitten is minstens zo belangrijk.

Wekelijkse training
De wekelijkse training van een uur vindt plaats op Sportcampus de Pelikaan. Onder begeleiding van een sportinstructeur en op een vaste dag en tijd: woensdagmiddag van 14.30 tot 15.30 uur. En aansluitend natuuurlijk even gezellig met elkaar nazitten. OldStars Walking Football is geschikt voor zowel mannen als vrouwen. Ook als je nog nooit hebt gevoetbald. Kennis van het voetbalspel is niet nodig.

Reacties

Reacties aan het laden...
Terug naar overzicht

Meer