28 february 2019

Binnen de pijler ‘Altijd in beweging’ staat het project Arbeidsparticipatie hoog op de agenda. In samenwerking met meerdere partners willen we voor diverse doelgroepen de afstand tot de arbeidsmarkt verkleinen. Denk hierbij aan mensen met een functiebeperking, zoals autisme (ASS) of AD(H)D of mensen met een bijstandsuitkering. Zo krijgen ze bijvoorbeeld de gelegenheid om zich werkvaardigheden eigen te maken in het MAC3PARK stadion of bij partners van Regio Zwolle United / PEC Zwolle.

Daarnaast is er een specifiek traject gestart om mensen die in de bijstand zitten te activeren en te stimuleren, waardoor hun kansen groeien om (weer) deel uit te maken van de arbeidsmarkt. Samen met partners bundelen we onze krachten en kwaliteiten om zo de negatieve effecten van de bijstand tegen te gaan.

Er zijn activiteitenprogramma’s samengesteld om mensen uit deze situatie te halen. Denk hierbij aan bijeenkomsten in het stadion, waarbij we deelnemers hun vaardigheden en passies laten ontdekken, maar ook door interactieve trainingen. Ook krijgen werkzoekenden begeleiding bij het vinden van een duurzame werkplek.

Een mooi voorbeeld van samenwerking is de opleiding Sportkunde van Windesheim met de minor Vitaliteit, waarbij met vitaliteitsprogramma’s werkzoekenden ondersteuning krijgen. Thema’s zijn onder meer gezonde voeding, dag- en nachtritme, beweging, stress, ontspanning en slaap, met als doel bij te dragen aan de vitaliteit van de deelnemers.

Reacties

Reacties aan het laden...
Terug naar overzicht

Meer