14 december 2016

In april 2017 zijn we in samenwerking met Stichting Empower het project 'PEC kicks ASS' gestart om jongeren met een autisme spectrum stoornis (ASS) op een verantwoorde wijze van voetbal te laten genieten. Na een 'niet-leuk' ervaring, bijvoorbeeld opgedaan bij een reguliere voetbalvereniging, stoppen zij vaak met voetballen, terwijl zij het eigenlijk wel een leuke sport vinden. Anderzijds zijn clubs er meestal ook niet op ingericht hoe om te gaan met jongeren met gedragsproblemen.

Bewegen is belangrijk. Het geeft energie, een goed gevoel en zorgt voor het kwijtraken van spanning of een teveel aan energie. Sporten kan voor jongeren met een autisme spectrum stoornis (ASS) lastig zijn. Hoe weet je welke sport je leuk vindt? Hoe plan en organiseer je dit? Hoe maak je contact met anderen? Een antwoord op deze vragen vind je door het zelf te ervaren. Met het opzetten van een voetbalgroep voor jongeren met een ASS, willen wij hen laten ervaren hoe leuk voetballen en bewegen is.

De doelstelling van PEC kicks ASS is om deze jongeren (weer) enthousiast te maken om te gaan voetballen. En op termijn door te laten stromen naar het reguliere amateurvoetbal. Dit doen we door het aanbieden van een wekelijkse training in een beschermde omgeving. De training wordt gegeven door speciaal hiervoor opgeleide trainers onder supervisie van Stichting Empower en er wordt gespeeld bij Sportcampus de Pelikaan.

De training vindt plaats op een vaste dag en tijd, namelijk op de woensdagmiddag van 15.30 tot 16.30 uur, en is bedoeld voor jongens en meisjes in de leeftijd van 10 tot 16 jaar. Voor meer informatie en/of aanmelding kun je een mail sturen naar peczwolleunited@stichtingempower.nl 

Bram van Polen en Lennart Thy bezoeken training PEC kicks ASS

 

Reacties

Reacties aan het laden...
Terug naar overzicht

Meer