11 march 2015

Johan Cruijff geeft op TV uitleg over hoe het er in zijn voetbalclub aan toe gaat. Op diezelfde dag doet Willem de Wit bijna hetzelfde. Willem geeft een interview over zijn werk voor zijn voetbalclub: PEC Zwolle.

 

Willem is enorm trots op zijn PEC Zwolle. "Ze doen het goed, hè." Glundert hij. "Ze hebben nog niets verloren. En het tweede staat ook bovenaan! Ik vind het belangrijk dat ze een keer kampioen worden en naar de eredivisie gaan. Dat ze het niet weer vergokken zoals vorig jaar." Willem is niet alleen supporter van PEC Zwolle, hij is een echte voetbalfan. Thuis kijkt hij vaak naar 'Eredivisie live'. "Ik kijk altijd samen met mijn vriendin, Irma Dinkelberg. Het is jammer dat we bijna nooit naar de wedstrijden van mijn club kunnen. Op vrijdagavond moeten we altijd zwemmen." Toch is Willem vaak in het stadion van PEC Zwolle te vinden. Hij werkt hier namelijk.

 

Via Frion, een organisatie die ondersteuning biedt aan mensen die een verstandelijke beperking hebben, kwam Willem bij PEC Zwolle terecht. "Ik ben hier begonnen op 2 september 2010. Mark, een begeleider van Frion, was er achteraan geweest. Ik vond het meteen leuk bij PEC Zwolle. Ik werk alleen op donderdag en vrijdag. Ik ben al 63, hè." Willem vertelt dat hij na 46 jaar werken bij de WEZO (uitvoeringsorganisatie sociale werkvoorziening) vervroegd kon uittreden. Maar thuis zitten wilde hij niet. "Als ik thuis zit heb ik niets te doen. Dan zit je de hele dag op je stoel, achter de geraniums. Je kunt beter wat te doen hebben."

 

Willem sloeg na het afscheid van zijn werkgever een nieuwe weg in. Hij ging schoonmaken bij PEC Zwolle. "Schoonmaken was helemaal nieuw voor mij, maar het bevalt me goed. Ook de voetbalwereld bevalt me wel. En ik doe het werk met veel plezier. Het moet toch schoon hè, want je kunt het niet laten versmeren. Ik maak de waterbakken, de pisbakjes en de spiegels schoon. In het supporterscafé maak ik de stoelen, tafels en de bar schoon." Dankbaar werk bleek kort geleden. "Laatst vroeg een speler: 'Wie maakt hier die waterbakken schoon? Ziet er netjes uit!' Dat doet je goed, zo'n compliment."

Reacties

Reacties aan het laden...
Terug naar overzicht

Meer