19 december 2016

Vandaag zoomen we in op het wekelijkse trainingsuur van OldStars Walking Football op Sportcampus de Pelikaan. Van de gepensioneerde kantoormedewerker tot oud-voetbalspeler, iedereen is bloedfanatiek. Zo fanatiek, dat de voetballers af en toe vergeten dat je niet mag rennen. ‘Ja het is intensiever dan je denkt hoor’, aldus trainer Martijn Walgien.

Ferdie Wolff traint al vanaf de eerste training mee. ‘De eerste keer was ik wel benieuwd wat het was. Ik wilde graag weer voetballen, maar het moest geen oudelullenzooi worden. Eigenlijk had iedereen een beetje datzelfde gevoel.’ Nou in tegendeel dus, het is juist heel mobiel en actief. De spelers hebben allemaal nog veel zin in het leven. ‘Je wordt veel vitaler van dit wekelijkse trainingsuur’.

Alhoewel er veel grapjes worden gemaakt tijdens de training, gaat het niet alleen om de lol. ‘Natuurlijk staat plezier op nummer 1, maar we willen ook beter worden. We geven veel aandacht aan ons lichaam, wat ik heel belangrijk vind. We beginnen de training met een warming up, en eindigen met een cooling down’, zegt Ferdie Wolff. Voor of na de training gezellig met z’n allen een kopje koffie drinken is minstens zo belangrijk als het voetballen zelf. ‘Ik hou van een potje ballen, maar het sociale aspect maakt het zo leuk. Als we elke week alleen maar zouden voetballen, had ik het niet gedaan. Het wordt steeds populairder merkt Ferdie. ‘Je herkent elkaar in de buurt, en je hoort veel mensen die ook een keer mee willen doen. Het is een aangenaam tijdverdrijf.’

Tijdens de training wordt er aandacht gegeven aan techniek. Veel pass oefeningen komen aan bod. Niet alleen de voetballers gaan graag naar het wekelijkse uurtje. Ook de trainer staat elke week met plezier voor de groep. ‘Het spel is heel anders dan voetbal, omdat je niet mag rennen. Daardoor wordt het tactisch ook interessant, want een steekpasje zit er niet in’.

Onder de vlag van PEC Zwolle en in samenwerking met ouderenorganisatie WijZ is er door PEC Zwolle United een wekelijks trainingsuur voor 55+-ers opgezet. Er wordt getraind op kunstgras in een overdekte hal op Sportcampus de Pelikaan. Bent u 55 jaar of ouder en wilt u ook ervaren wat Walking Football inhoudt? Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Gea Luttels via gluttels@peczwolle.nl of 0615339644.

Foto's: Theo Smits

Reacties

Reacties aan het laden...
Terug naar overzicht

Meer