25 january 2017

Het stadion, de sport, de ambiance van de professionele voetbalwereld; het draagt allemaal bij aan een omgeving die de kinderen uitdaagt, stimuleert en prikkelt tot betere prestaties.‘Doordat kinderen hier successen ervaren, krijgen ze enorm veel zelfvertrouwen,’ vertelt centrummanager Harold van Bremen van Playing for Success Zwolle. 

‘Je kan hier niks fout doen, alles wat je hier zegt is goed. Wij richten in een traject van tien weken vooral op het zelfvertrouwen van de kinderen. Na vier of vijf weken gaat de klik ineens om bij de kinderen. Dat vind ik het mooist om te zien, je ziet ze echt veranderen. Het is echt een wereld van verschil als de kinderen hier de deur uitlopen. Iedereen durft zelfs aan het eind van het traject een presentatie te geven aan een zaal vol mensen, dat geeft ze een enorme boost.’

Harold van Bremen heeft aan de wieg gestaan van de eerste Playing for Success van Nederland. ‘Het geeft me een enorm trots gevoel. Het is heel uitdagend werk met elke keer weer een andere groep. Omdat ik er vanaf het begin bij ben, vind ik het lastig om los te laten.’ 

De ontwikkeling is hier heel belangrijk. Niet alleen voor de kinderen, ook voor de stagiaires. Die geven wij veel verantwoordelijkheid. Het programma blijft continu ontwikkelen. Zo richtten we eerst echt op de leerachterstand van de kinderen, nu richten we op meer op het sociale en emotionele aspect. We richten ons vooral op zelfvertrouwen. 

De kinderen die hier komen, vallen in de klas vaak niet op. Het zijn de kinderen waarbij je aan het eind van de les afvraagt of hij/zij wel aan de beurt is gekomen. De bijzondere locatie, de intensieve begeleiding en de contacten met de spelers van PEC Zwolle zorgen ervoor dat de kinderen weer ervaren dat ze wel degelijk kunnen leren en dat leren ook gewoon leuk kan zijn. Het hele MAC3PARK stadion wordt ingezet bij allerlei opdrachten die te maken hebben met taal, rekenen of computers. Hoeveel stoeltjes zitten er in het stadion? Wat is de oppervlakte van het voetbalveld? Wat voor vragen ga je stellen in een interview met Ron Jans? Een speurtocht door het stadion heen. Playing for Success noemt het Leren met een WOW-factor.

 

Reacties

Reacties aan het laden...
Terug naar overzicht

Meer