23 march 2018

Zaterdag 31 maart staat de wedstrijd PEC Zwolle tegen Sparta Rotterdam in het teken van het G-voetbal. Voorafgaand aan dit duel speelt een afvaardiging van G-voetbalvereniging WRZV De Boog namelijk een voorwedstrijd in het MAC3PARK stadion.

 

De wedstrijd voor de voetballers met een verstandelijke en/of fysieke beperking vindt plaats van 16.00 tot 16.30 uur. Voor wie een kijkje wil komen nemen is de Stentor-tribune tijdelijk vrij toegankelijk van 15.30 tot 16.45 uur. De voorwedstrijd is een fantastische ervaring voor de spelers en een mooie voorbereiding op het penalty schieten tijdens de rust van PEC Zwolle – Sparta Rotterdam. Dan mogen vijf G-voetballers in een vol stadion proberen keeper Zwolfje te verschalken. We hopen natuurlijk dat ze hierbij luidkeels aangemoedigd worden door het publiek. Naast alle leden van WRZV de Boog zijn ook 75 kinderen van De Twijn (speciaal onderwijs) te gast bij de wedstrijd.

 

In samenwerking met vereniging WRZV De Boog organiseert PEC Zwolle United, de maatschappelijke tak van de club, al jaren verschillende activiteiten voor de G-voetballers. Dit jaar worden deze activiteiten gehouden in de Week van de Vitaliteit. Deze week wordt georganiseerd van 23 tot en met 31 maart en omvat vele activiteiten. Zo gaan er onder andere een aantal spelers van PEC Zwolle op bezoek bij de wekelijkse trainingsavond van WRZV de Boog en is er een voetbaltoernooi voor autistische kinderen. Bekijk hier de speciale campagnewebsite van de Week van de Vitaliteit.

 

Collecte 

Voorafgaand aan de wedstrijd vindt er een collecte plaats voor het Fonds Gehandicaptensport. De collectanten, deels G-voetballers van WRZV De Boog, zamelen geld in voor het verbeteren van het sportaanbod; het voor iedereen structureel mogelijk maken van gehandicaptensport. De collectanten staan bij de verschillende opgangen van het MAC3PARK stadion. Je herkent ze aan de oranje hesjes. 

Reacties

Reacties aan het laden...
Terug naar overzicht

Meer