30 march 2018

Sportcampus de Pelikaan vormde woensdag 28 maart met zo’n 60 voetballers het decor van het eerste PEC Zwolle United Oldstars Walking Football toernooi. Het door PEC Zwolle United georganiseerde toernooi was een van de vele activiteiten in de Week van de Vitaliteit.

 

De deelnemers kwamen veelal uit de regio Zwolle. PEC Zwolle en Vitesse ‘63 uit Koekange deden met twee teams mee. Daarnaast waren IJVV uit IJsselmuiden, Rohda Raalte, HZVV uit Hoogeveen en de Old Stars uit Twenterand van de partij met één team.

 

Niet rennen

Na een gezamenlijke warming up door Steyn van Ark (Jong PEC Zwolle) en Pascalle Tang (PEC Zwolle Vrouwen) zijn de voetballers klaar om van start te gaan met de poulewedstrijden. De eerste wedstrijd is het nog wat onwennig op het kunstgras van Indoor Soccer Zwolle, maar naarmate het toernooi vordert raken de mannen steeds meer gewend. Er wordt veel gescoord en de wedstrijden zijn vaak erg spannend. Ondanks de leeftijd van 55 jaar en ouder zijn de mannen erg fanatiek. Bij Walking Football is rennen niet toegestaan, maar soms kan een klein sprintje naar de bal toch niet onderdrukt worden. De scheidsrechter moet geregeld ingrijpen.

 

Finale

Na de gezamenlijke lunch is het tijd voor de finales. Dan voel je toch de spieren als je een tijdje stil hebt gezeten. Dus even opwarmen voordat de strijd weer los barst. Voor de finalewedstrijden zijn zelfs echtgenotes, kinderen en kleinkinderen opgetrommeld om de teams aan te moedigen. Uiteindelijk blijken de mannen uit Koekange vandaag duidelijk de sterksten te zijn. Team 1 en team 2 van Vitesse ’63 staan tegenover elkaar in de finale; team 1 mag de spreekwoordelijk eer in ontvangst nemen. En een doos met lekkere Zwollenaartjes, die gelijk verorbert worden.

 

Oldstars Walking Football in de regio Zwolle

Tijdens de lunch werd er door Johan Annema, projectmanager Oldstars Walking Football, namens het Nationaal Ouderenfonds, en Arjan Jansen, directeur Regio Zwolle United, een overeenkomst ondertekend. Samen met de Ledenvereniging Icare gaan zij zich inzetten om het Oldstars Walking Football in de regio Zwolle verder te ontwikkelen, door amateurverenigingen ondersteuning te bieden bij het opzetten van een Oldstars Walking Football team. Deze overeenkomst sluit mooi aan op de initiatieven die in Zwolle al in gang zijn gezet door PEC Zwolle United, SportService Zwolle en ouderenorganisatie WijZ.

 

Lijkt het u ook leuk om Walking Football te spelen? U bent van harte welkom om een keer mee te doen. De wekelijkse training vindt plaats op Sportcampus de Pelikaan. Onder begeleiding van een sportinstructeur wordt er elke woensdagmiddag van 14.30 tot 15.30 uur getraind.

 

Week van de Vitaliteit

Voor groei is de slogan van de Regio Zwolle. Om groei te realiseren zijn vitale inwoners het belangrijkste kapitaal. De Week van de Vitaliteit stimuleert een vitale Regio Zwolle met diverse activiteiten voor jong en oud. Met als doel om bewegen, gezonde voeding en gezond leven aan te moedigen, maar ook om verbinding tussen mensen en participatie te stimuleren. Deze tweede editie van de Week van de Vitaliteit start op vrijdag 23 maart (PEC Zwolle Vrouwen – SC Heerenveen Vrouwen) en wordt afgesloten op zaterdag 31 maart 2018 (PEC Zwolle – Sparta Rotterdam). Ook speelt het vlaggenschip van PEC Zwolle, tijdens de wedstrijd tegen Sparta Rotterdam, met een aangepast wedstrijdshirt om de groeipotentie van de Regio Zwolle en haar (vitale) inwoners te promoten. Meer weten? Bekijk hier de campagnewebsite van de Week van de Vitaliteit.

 

Foto's: Theo Smits

Reacties

Reacties aan het laden...
Terug naar overzicht

Meer