28 march 2018

Op woensdag 28 maart gaven Suzanne Giesen, Siobhan McDonough en Pascalle Tang van PEC Zwolle Vrouwen een clinic bij voetbalvereniging Asser Boys. Het werd een mooie middag voor alle deelneemsters!

 

Meisjesvoetbal bij Asser Boys

Voetbalvereniging Asser Boys uit Assen beschikt op dit moment over drie seniorenteams voor vrouwen. De vereniging wil echter ook jongere meisjes de mogelijkheid geven om bij Asser Boys te voetballen. Daarom werd er samen met de PEC Zwolle Vrouwen een leuke clinic voor potentiële leden verzorgd. Het doel is om genoeg meisjes bij elkaar te krijgen om aankomend seizoen met een meisjesteam de competitie in te gaan.

 

De clinic

Ongeveer vijftien jonge, enthousiaste voetbalsters in spé arriveren woensdagmiddag bij Asser Boys. Na een korte kennismaking met de speelsters van PEC Zwolle Vrouwen gaat de clinic van start. Onder leiding van Siobhan McDonough wordt de warming-up gedaan. Vervolgens worden er diverse oefeningen gedaan om de deelneemsters kennis te laten maken met de voetbalsport. Uiteraard wordt de clinic afgesloten met een grote partij waarin de meiden laten zien wat ze geleerd hebben. Ook Suzanne Giesen en Pascalle Tang doen natuurlijk fanatiek mee. Na afloop van de clinic krijgt elke deelneemster een leuke goodiebag en een mooi aandenken aangeboden door Asser Boys. Uiteraard is er ook nog de mogelijkheid voor handtekeningen en foto’s met de speelsters van PEC Zwolle Vrouwen. Met een mooie ervaring rijker vertrekken de deelneemsters huiswaarts.

 

Week van de Vitaliteit

Voor groei is de slogan van de Regio Zwolle. Om groei te realiseren zijn vitale inwoners het belangrijkste kapitaal. De Week van de Vitaliteit stimuleert een vitale Regio Zwolle met diverse activiteiten voor jong en oud. Met als doel om bewegen, gezonde voeding en gezond leven aan te moedigen, maar ook om verbinding tussen mensen en participatie te stimuleren. Deze tweede editie van de Week van de Vitaliteit start op vrijdag 23 maart (PEC Zwolle Vrouwen – SC Heerenveen Vrouwen) en wordt afgesloten op zaterdag 31 maart 2018 (PEC Zwolle – Sparta Rotterdam). Ook speelt het vlaggenschip van PEC Zwolle, tijdens de wedstrijd tegen Sparta Rotterdam, met een aangepast wedstrijdshirt om de groeipotentie van de Regio Zwolle en haar (vitale) inwoners te promoten. Meer weten? Bekijk hier de campagnewebsite van de week en gebruik online de hashtags: #samenvitaal en #weekvandevitaliteit.

Reacties

Reacties aan het laden...
Terug naar overzicht

Meer