30 march 2018

Op woensdagavond 28 maart kreeg een groep kinderen van de PEC Zwolle Street League en Playing for Succes een introductie in de levensstijl van een topsporter. Onder de titel ‘Leven als een prof’ waren de professionele sporters Kingsley Ehizibue (PEC Zwolle), Steyn van Ark (Jong PEC Zwolle), Pascalle Tang (PEC Zwolle Vrouwen) en Quinty van der Horst (Tophandbal Dalfsen) aanwezig op deze thema-avond.

De PEC Zwolle Street League is een straatvoetbalcompetitie voor jongeren tussen de 10 en 16 jaar, waarin wijken van de gemeente Zwolle tegen elkaar voetballen. Het project Playing for Succes brengt basisschoolleerlingen bij elkaar, die extra ondersteuning bij hun sociaal-emotionele ontwikkeling kunnen gebruiken.

Gezonde voeding

Allereerst werd door voeding- en lifestyle coach Cocky Barendse een presentatie gegeven over voeding. Zo vertelde ze bijvoorbeeld hoeveel stuks fruit je elke dag moet eten en waarom het verstandiger is om voor volkorenbrood te kiezen in plaats van wit brood. Ook de spijsvertering kwam in een filmpje voorbij met aansluitend het onderwerp ‘Van kauwen tot kakken’. Dit zorgde bij de kinderen natuurlijk voor de nodige hilariteit, maar maakte wel goed duidelijk wat er allemaal met voedsel gebeurt in je lichaam.

Quiz en vragenrondje

Door Pascalle en Quinty werd vervolgens een ‘staan/zitten quiz’ gepresenteerd met vragen en diverse weetjes over de sporters. Zo weten de kinderen nu wat Kingsley het liefste eet en hoe laat Pascalle ’s avonds naar bed gaat. Na deze quiz mochten de kinderen vragen stellen over hoe het is om te leven als een topsporter. De vragen mochten over van alles en nog wat gaan en dat hebben de sporters geweten! Jermano was degene die de leukste vragen stelde en kreeg hiervoor een PEC Zwolle-voetbalcap.

Tot slot daagde Friso Terpstra van Wavin de kinderen uit om op zaterdag 9 juni mee te doen aan de Wavin 4 Engelse Mijlen van Zwolle.

 Na afloop kregen de kinderen nog wat fruit en het boekje ‘Samen Gezond & Fit’ mee naar huis. Dit boekje is gemaakt in het kader van de Week van de Vitaliteit en hierin staat, passend bij deze thema-avond, voeding centraal. Als afsluiter van de leerzame en leuke avond nog snel even handtekeningen verzamelen en met de sporters op de foto.

Week van de Vitaliteit

Voor groei is de slogan van de Regio Zwolle. Om groei te realiseren zijn vitale inwoners het belangrijkste kapitaal. De Week van de Vitaliteit stimuleert een vitale Regio Zwolle met diverse activiteiten voor jong en oud. Met als doel om bewegen, gezonde voeding en gezond leven aan te moedigen, maar ook om verbinding tussen mensen en participatie te stimuleren. Deze tweede editie van de Week van de Vitaliteit start op vrijdag 23 maart (PEC Zwolle Vrouwen – SC Heerenveen Vrouwen) en wordt afgesloten op zaterdag 31 maart 2018 (PEC Zwolle – Sparta Rotterdam). Ook speelt het vlaggenschip van PEC Zwolle, tijdens de wedstrijd tegen Sparta Rotterdam, met een aangepast wedstrijdshirt om de groeipotentie van de Regio Zwolle en haar (vitale) inwoners te promoten. Meer weten? Bekijk hier de campagnewebsite van de Week van de Vitaliteit en gebruik online de hashtags: #samenvitaal en #weekvandevitaliteit.

Foto's: Theo Smits

 

Reacties

Reacties aan het laden...
Terug naar overzicht

Meer