13 june 2018

Zaterdag 9 juni vonden de Wavin 4 Engelse Mijlen en de Scania Halve Marathon plaats in Zwolle. Een groot sportfestijn met duizenden deelnemers en nog veel meer toeschouwers langs het parcours. Onder de deelnemers bevond zich ook een groep van ongeveer 120 personeelsleden van Wavin, 20 van PEC Zwolle / Regio Zwolle United en zo'n 40 kinderen die onderdeel uitmaakte van een gezamenlijk project 'Renmaatjes' van Wavin en PEC Zwolle United.

Renmaatjes

Vanaf tien weken voorafgaand aan het evenement werd er wekelijks een looptraining georganiseerd onder professionele begeleiding. Deze trainingen vonden plaats in Wezenlandenpark en in het MAC3PARK stadion. Personeel van Wavin, PEC Zwolle / Regio Zwolle United en de, met de week groeiende, groep kinderen werden elke training weer uitgedaagd om letterlijk een paar extra stapjes te zetten. Naast de wekelijkse training en gratis deelname aan Wavin 4 Engelse Mijlen ontvingen de kinderen allemaal ook een hardloopshirt en nieuwe hardloopschoenen. Op deze manier konden zij goed voorbereid aan de start verschijnen, waar de groep gezamenlijk in groepjes van twee van start gingen.

Chequeoverhandiging

Aan het eind van de avond mochten Arjan Jansen (directeur Regio Zwolle United) en Erben Wennemars (ambassadeur PEC Zwolle United) een cheque t.w.v. € 25.000 in ontvangst nemen. Namens Wavin overhandigde Maarten Roef, CEO van Wavin, deze cheque als blijk van waardering voor de maatschappelijke activiteiten en betrokkenheid van PEC Zwolle in de regio en in het bijzonder bij dit project.

Reacties

Reacties aan het laden...
Terug naar overzicht

Meer