22 march 2019

Van 10 tot en met 15 maart 2019 organiseerde PEC Zwolle / Regio Zwolle United in samenwerking met Tophandbal Dalfsen, Landstede Basketbal en Regio Zwolle Volleybal en een groot aantal partners de Week van de Vitaliteit. Tijdens deze week werden diverse sportieve en sociaal-maatschappelijke activiteiten georganiseerd voor jong en oud. Hiermee werd er aandacht besteed aan het belang van vitaliteit voor de inwoners van Regio Zwolle.

De Week van de Vitaliteit stimuleert een vitale Regio Zwolle met diverse activiteiten. Op het gebied van sport, voeding en gezondheid werden er meer dan 20 activiteiten georganiseerd voor kinderen, scholieren, ouderen, ondernemers en bestuurders. Doel van deze activiteiten is om bewegen, gezonde voeding en gezond leven aan te moedigen, maar ook om verbinding tussen mensen en participatie te stimuleren. De kracht van sport wordt hierbij ingezet voor een Regio Zwolle waarin iedereen kan meedoen. 

Met de aftrap rondom de wedstrijd PEC Zwolle – AZ begon de week direct goed. Meer dan duizend bezoekers, veelal kinderen,waren rondom deze wedstrijd aanwezig op het grote PEC Zwolle & Molecaten Kidsevent met als thema ‘Leven als een Prof!’. Daarnaast waren ruim 200 gasten van WRZV de Boog en De Twijn aanwezig bij de wedstrijd. Een vijftal van deze G-voetballers mocht een penalty nemen tijdens de rust van de wedstrijd. Ondanks de regen werd het vooral tijdens de ereronde een groot feest! 

 Later in de week speelde het businessclubteam van PEC Zwolle tegen een team van Van Wijnen, waren er meer dan honderd OldStars actief op een toernooi bij Sportcampus de Pelikaan en kregen de kinderen van Playing for Success een EHBO-les van een instructrice van Veiligheidsregio IJsselland. De week werd afgesloten met de wedstrijd PEC Zwolle Vrouwen tegen FC Twente Vrouwen. Rondom deze wedstrijd kwamen bedrijven bij elkaar om te praten over de thema’s mobiliteit en vitaliteit. Helaas konden de speelsters van PEC Zwolle de week niet afsluiten met winst, maar dit maakte de Week van de Vitaliteit 2019 niet minder geslaagd.  

Hart voor Zwolle
Het goede doel van de Week van de Vitaliteit 2019 was Stichting Hart voor Zwolle. Deze stichting zet zich in om jongeren te koppelen aan kwetsbare Zwollenaren. Dit kunnen ouderen zijn, maar bijvoorbeeld ook statushouders of daklozen. Deze duo’s gaan vervolgens samen activiteiten doen; variërend van boodschappen doen tot het bezoeken van een evenement of samen sporten. Samen wordt er zo gebouwd aan een stad waarin iedereen naar elkaar omziet. Een aantal duo’s van Stichting Hart voor Zwolle mochten de wedstrijd PEC Zwolle – AZ geheel verzorgd bekijken vanuit de Zilveren Kruis Goede Doelen Skybox. Meer informatie over Hart voor Zwolle.

---
Deze activiteit maakte deel uit van de derde editie van de Week van de Vitaliteit, week waarin er volop aandacht is voor bewegen, gezonde voeding en onderlinge ontmoetingen. Alle informatie over de week vind je op de campagnewebsite: Week van de Vitaliteit (2019).

Foto's: Theo Smits

Reacties

Reacties aan het laden...
Terug naar overzicht

Meer