27 march 2019

Ambassadeur van Fonds Gehandicaptensport, Bas Tietema, gaat in de week van 31 maart tot en met 6 april de ‘Als1team Challenge’ aan voor Fonds Gehandicaptensport. In 7 dagen fietst hij (met andere wielrenners) langs 18 eredivisiestadions en deze route van 1500 km vormt uiteindelijk het logo van Fonds Gehandicaptensport. Bas wil zich inzetten voor dit goede doel, omdat zijn zusje Iris het Syndroom van Down heeft en hij heeft gezien wat sport voor haar betekent. Met zijn fietstocht wil hij sporten voor iedereen met een handicap mogelijk maken en u kunt ook een bijdrage leveren! 

Op 31 maart om 10.00 vindt de start plaats van deze fietstocht op het Rode Toren Plein in Zwolle. Zijn zusje Iris zal er zijn om het lint door te knippen en daarmee het startsein te geven. Op de eerste dag fietsen er meer dan 25 wielrenners mee. De eerste etappe gaat van Zwolle, naar Heerenveen, via Leeuwarden om vervolgens uit te komen in Groningen. 

Op 1 april rond 17.30 komt Bas wederom in Zwolle, bij het stadion van PEC Zwolle. Na een tocht van 196 kilometer hebben ze de finish van deze etappe dus bij PEC Zwolle. Daar wordt de stempelkaart van Bas afgestempeld. Dit wordt gedaan door ‘lokale ambassadeurs’ van de gehandicaptensport; in Zwolle is dit Martijn van Dijk, hij heeft zelf CP, en is bestuurslid van vereniging ‘WRZV de Boog’. Daarnaast zijn er misschien ook andere leden van WRZV De Boog aanwezig. Deze lokale sporters delen hun verhaal over gehandicaptensport vervolgens met Bas en de pers. 

Op de website van WRZV de Boog staat de slogan ‘Nooit meer buitenspel’ en dit sluit perfect aan bij de werkzaamheden van Fonds Gehandicaptensport. In 1988 hebben de organisaties WRZV De Boog en de KNVB elkaar gevonden in het idee om een zaalvoetbalcompetitie te organiseren voor spelers/speelsters met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking. Ongeveer 170 voetballers met een beperking zijn lid van WRZV De Boog. Samen zorgen ze voor 100% plezier, 100% sportiviteit en 100% fair-play. 

Martijn van Dijk is verantwoordelijk voor technische zaken en is scheidsrechterscoördinator. Hij is al 30 jaar betrokken bij de vereniging. Hij was een van de oprichters. Het organiseren van gehandicaptensport geeft hem veel voldoening, temeer omdat hij zelf een beperking heeft en op deze manier toch een steentje bij kan dragen: ,,We hebben vooral financiële belemmeringen moeten overwinnen. En om te beginnen moesten we eerst een goede accommodatie hebben. De stichting SSW Zwolle heeft ons enorm geholpen, want zij beheren de hallen waar we in spelen.''

Iedereen met een handicap heeft het recht om te kunnen sporten. Maar dat is lang niet overal mogelijk. Er zijn nog heel wat drempels te overwinnen. Dus laten we in deze actieweek als 1 team achter de gehandicaptensport gaan staan. Aansluiten bij het team kan op verschillende manieren; fiets mee, start een eigen actie of geef een donatie. Alle informatie vind je op: www.als1team.nl.

Reacties

Reacties aan het laden...
Terug naar overzicht

Meer